Derma Care Ada MediGroup

Sve za zdravlje i lepotu vaše kože. Najsavremenija oprema i vrhunski stručnjaci.

Derma Care Ada MediGroup centar, nalazi se u ulici Visoka 16, na Čukarici, u okviru doma zdravlja Banovo brdo MediGroup. Ovaj centar osmišljen je sa željom da na jednom mestu dobijete sve tretmane i usluge koje će omogućiti da vaša koža bude pre svega zdrava, ali i negovana. Tim vrhunskih dermatologa, pobrinuće se da rešite sve dermatološke probleme i osvežite svoj izgled.

 

Dermatološki pregledi beba, dece i odraslih

Koža, najveći organ čovekovog tela i kožni adneksi (nokti i dlaka), reflektuju zbivanja u čitavom organizmu i neposredan su pokazatelj zdravstvenog stanja u sinergiji sa faktorima spoljašnje sredine. Znalački pristup upućuje dermatologa na potrebno  dalje medicinsko ispitivanje u cilju nalaženja uzroka nastanka promena i dalje,  adekvatan odabir terapijskog modaliteta.

Pregled obuhvata kožu, kosu, nokte i vidljive sluznice usne duplje i genitalija: 

- Dijagnostikovanje i lečenje ekcema, seboreje, akni, psorijaze, vitiliga, opadanja kose, izmenjenih noktiju, infekcija kože
- Dijagnostikovanje i lečenje polno prenosivih bolesti i drugih bolesti na koži i sluznici genitalija
- Dermoskopski pregled mladeža i drugih pigmentisanih lezija: digitalna i kompjuterizovana dermoskopija sa mapiranjem mladeža
- Dijagnostikovanje tumora kože
- Biopsija kože
- Dermatološki pregled sa uklanjanjem krpelja, analiza krpelja i krvi pacijenta na prisustvo Lajm borelije
- Uzorkovanje i analiza briseva kože na bakterije,gljivice, brisevi na uzročnike polno  prenosivih bolesti(hlamidija, ureaplazma, mikoplazma, trihomonas, gonokok...)
- Alergološko testiranje: prick testovi na inhalatorne i nutritivne alergene, epikutano testiranje ( patch testovi na kontaktne alergene )
- Krioterapija (tretman tečnim azotom) 
- Radiotalasne intervencije (uklanjanje bradavica, papiloma, mladeža, proširenih kapilara, ksantelazmi....)
- Lasersko uklanjanje kapilara, pigmentisanih fleka , tretman ožiljaka  na licu  nakon saniranja  akni i ožiljaka druge vrste, uklanjanje bradavica i mekanih fibroma, hemangioma,..
- Laserska terapija rozacee i gljivica na noktima 
- Wood-ova lampa u dijagnostici kožnih bolesti
- KolorDopler krvnih sudova nogu i lečenje proširenih vena i kapilra
- Previjanje nakon intervencije

Derma-kozmetičke usluge obavljaju: dr Nina Avakumović, dr Olga Osipov, dr Marina Ćirović, dr Aleksandra Radosavljević

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina (HA) je prirodni glikozaminoglikan, osnovni sastojak ljudskog tela (nalazi se u pupčanoj vrpci, očima, sinovijalnoj tečnosti, dermisu, staklastom telu itd.). Hijaluronska kiselina je sastavni deo strukture kože dajući joj hidrataciju, gipkost i tonus. 1 Molekul hijalurona veže 1000 molekula vode i zadrži je u dubokim slojevima. Prema tome, uloga hijaluronske kiseline od suštinskog je značaja za održavanje hidratacije Vaše kože i nadoknađivanja volumena.

U estetskoj medicini se koristi uvezani i neuvezani hijaluron (cross-linking).

Hijaluronskim filerima možemo korigovati:

- Usne
- Nazolabijalne bore
- Srednji masiv lica – jagodice
- Podočnjake
- Liniju brade – Jaw line 
- Kožu šaka
- Duboku slepoočnu jamu i druge znakove starenja
- Tonus lica i vrata
- Nos
- Kompletno remodeliranje lica

Mezoterapija

Mezoterapija je metoda injektovanja supstanci i mezoterapijskih koktela u kožu i potkožno tkivo. Prva upotreba mezoterapije bila je u svrhu redukcije bolova. Mezoterapiju je prvi primenio M. Pistor 1952. godine u Francuskoj. Nakon objavljivanja njegovog rada mezoterapija se koristila za smanjivanje celulita, masnih naslaga i poboljšanja ishrane i izgleda kože. Nakon detaljnog pregleda kože, lekar specijalista pravi plan i program koji je poseban za svakog klijenta u zavisnosti od indikacija i želja.

Sama metoda se izvodi na nekoliko načina u zavisnosti od potrebe. 

Mezoterapijom utičemo na:

- Hidrataciju lica, vrata, dekoltea i kvalitet kože
- Skidanje masnih naslaga i celulita
- Skidanje sitnih nepravilnosti i dispigmentacija kože
- Uklanjanje ožiljaka

Ključ mezoterapije je dobra kombinacija raznih koktela sa drugim metodama za maksimalan efekat koji se posebno pravi za svakog klijenta. Supstance koje se koriste  su peptidi, minerali, vitaminski kompleksi, aminokiseline, hijaluron, organski sicilijum, fosfatidil holin i mnogi, mnogi drugi.

Procedura traje do 15 min. Trajnost efekta zavisi od vrste metode, najčešće se ponavlja na mesec dana (3x godišnje). Rezultat je zdrava i zategnuta koža.

Botoks

Supstanca koju nazivamo Botoks je u stvari Botulinum toxin tip A, služi kao blokator neuromišićne sinapse i tako ispoljava svoje željene efekte. Iako ima u imenu toxin, botoks je lek kao i svaki drugi je apsolutno bezbedan za korišćenje kod pravih indikacija. Još 2010. godine Američko udruženje estetskih plastičnih hirurga navodi da je čak 83 odsto svih procedura bilo nehirurško, a da su injekcije botoksa najpopularniji neinvazivni metod, slična statistika je danas.

Botoksom utičemo na:

- Mimične bore lica (čelo, glabella-mrštavica, bore “smejalice”)
- “Gummy smile”
- Prekomerno znojenje
- Lečenje Rosaceae i "Red Flush" 
- Lečenje aknozne kože i ožiljaka
- Lečenje gubitka kose
- Lečenje migrene, blefarospazma, nevoljnih kontrakcija i drugih medicinskih indikacija

Botoks se takođe može kombinovati sa raznim drugim metodama radi maksimalnog efekta. Procedura traje do 15 min.

Trajnost efekta je od 3 meseca pa do 9 meseci najčešće, prvi efekti se ispoljavaju nakon 7 dana a definitivan efekat nakon 10 - 14 dana.

Pico way laser

Savremena inovativna tehnologija primenjena je u dizajnu pikosekundnog Candela PicoWay lasera, najefikasnijeg dermatološkog estetskog lasera na tržištu. 

Uz neverovatnu snagu i brzinu, ovaj laser predstavlja idealno rešenje za otklanjanje nesavršenosti i nepravilnosti na vašoj koži – bolje, brže i efektnije. Candela PicoWay laser funkcioniše tako što energiju 10 puta veću od one koja osvetljava Pariz usmerava na jednu tačku na koži, čime pruža instant vidljive efekte kod raznih tretmana kao što su:

- Podmlađivanje i podizanje tonusa kože
- Uklanjanje "fleka" – hiperpigmentacija kože
- Uklanjanje svih vrsta ožiljaka (akne, posle operacija i povreda itd.)
- Uklanjanje strija
- Uklanjanja tetovaža

Rešite se nesavršenosti na svojoj koži bezbednim i laganim tretmanima, uz bezbolnu primenu i minimalan rizik sporednih efekata (bez opekotina i perutanja). Candela PicoWay laseri su idealni za sve tipove kože, pružajući veću efikasnost kroz manji broj tretmana.

Broj tretmana zavisi od indikacije, razmak izmedju tretmana je 4-8-12 nedelja u zavisnosti šta se radi. Trajanje procedure je 15 minuta.

PRP – Plazma bogata trombocitima

PRP je deo krvi koji sadrži aktivirane trombocite u plazmi. Centrifugiranjem krvi, a potom i plazme koja je bogata trombocitima, povećava se koncentracija trombocita na četiri do sedam puta tako da se na kraju postupka u 1 mikrolitru nalazi 1,7 miliona trombocita. 

Aktivirani  trombociti, oslobađaju iz alfa granula faktore rasta. Koncentracije faktora rasta su povećane od 420 % do 780% u odnosu na koncentracije koje imamo u krvi. Različitim metodama, koncentrovane faktore rasta unosimo u kožu i potkožno tkivo i pokrećemo kaskadu “zarastanja” , kolagenezu i stvaranje elastina.

PRP metodom možemo da utičemo na:

- Podmlađivanje kože lica, vrata i dekoltea
- Gubitak kose i gustinu brade
- Uklanjanja ožiljaka i sitnih nepravilnosti na koži
- Zarastanje hroničnih rana i povreda mišića
- Poboljšanje potencije kod muškaraca - "P - shot"
- Ginekološke probleme kod žena
- Razne druge medicinske indikacije

Broj tretmana je najčešće 3, radi se jedan mesečno. Efekat je vidljiv nakon 3 do 4 nedelje. Trajanje procedure 30 minuta. Može se kombinovati sa drugim metodama radi boljeg efekta.

Hemijski piling

Hemijski piling je idealan izbor tretmana kada je potrebno da “zasijate” tokom jeseni i zime. Imamo razne vrste hemijskog pilinga (voćne kiseline, glikolna kiselina, TCA itd) koji se koriste površnije ili dublje na koži u zavisnosti od indikacija.

Hemijskim pilingom utičemo na:

- Podmlađivanje kože i redukciju bora
- Uklanjanje fleka i dispigmentacija
- Kvalitet i hidrataciju kože – "Hollywood glow"

U pravoj kombinaciji sa drugim metodama, hemijski pilinzi imaju izuzetan efekat. Procedura traje 30 minuta, broj tretmana 3-6 i radi se na mesec dana.

Nordlys laser

Nordlys je multidisciplinarna i multi-tehnološka platforma odobrena od FDA i CE.

Ellipse tehnologija sa  sub-milisekundnim impulsima i dvostrukim filterima, sa ugradjenim sistemom za hladjenje je idealna  za tretmane na površini kože, uključujući pigmentisane i vaskularne lezije i neablativni frakcioni laser.

Nordlys laserom možemo da radimo sledeće tretmane:

- Laserska epilacija dlaka
- Uklanjanje hiperpigmentacija – "fleka"
- Podmlađivanje kože I uklanjanje bora
- Uklanjanje crvenila lica – Rozecae i "Red flash"
- Uklanjanje ožiljaka
- Uklanjanje aktivnih akni 
- Uklanjanje kapilara - teleangiektazija i "Port Wine stain"

Broj tretmana zavisi od indikacije, razmak izmedju tretmana je 4-8-12 nedelja u zavisnosti šta se radi. Trajanje procedure je 15 minuta.