Dr Žarko Ćalović, specijalista interne medicine, boraviće u Beogradu  14, 15, 28. i 29. septembra 2018, kao gostujući ekspert Opšte bolnice MediGroup.

Pregled možete zakazati putem call centra na broj: 011 40 40 100

Elektrofiziološko odeljenje bolnice San Donato, u kojoj je zaposlen dr Žarko Ćalović, poznato je po revolucionarnim rezultatima u tretmanu svake vrste poremećaja ritma srca i srčane slabosti. Revolucionarni rezultati postižu se upotrebom najnovijih i najsavremenijih tehnologija kao što su električne i hibridne rekonstrukcije srčanih šupljina, robotske navigacije i ugradnja najsavremenijih pejsmejker sistema.

Glavni simptomi aritmija su:

- Sinkope; gubici svesti
- Palpitacije; osećaji lupanja srca
- Nepravilan rad srca
- Gušenja i nedostatak vazuda tokom manjeg napora

Najčešće vrste aritmija koje se tretiraju u elektrofiziologiji:

- AV nodalna tahikardija
- Sindrom WPW
- Atrijalne tahikardije
- Atrijalna fibrilacija = apsolutna aritmija pretkomora
- Brugada sindrom
- Ventrikularna tahikardija
- ARVD
- Ventrikularna fibrilacija komora
- Bradiaritmije
- Pedijatriske aritmije

Procedure

Za otkrivanje srčane aritmije, na raspolaganju su brojni testovi i dijagnostički aparati, od kojih elektrokardiogram i EKG holter registracija, kao neinvazivni, a elektrofiziološko testiranje i ugradnja dijagnostičkih aparata, kao umereno invazivni testovi za registraciju srčanog ritma.

Testovi i ispitivanja se često primenjuju udruženo u svrhu dobijanja jedne bliže, preciznije i tačnije dijagnoze srčanih aritmija. Izbor i način tretmana aritmijske bolesti zavisi od prirode i ozbiljnosti aritmije kao i od udruženosti sa drugim srčanim bolestima. Najpre se leče eventualne osnovne bolesti, kao npr. visok krvni pritisak, srčana sabost ili bolesti štitaste žlezde, nakon čega se započinje sa specifičnim elektrofiziološkim tremanom.

Pregled možete zakazati putem call centra pozivom na broj: 011 40 40 100

Povezane objave