MediGroup, vodeći privatni zdravstveni sistem u Srbiji, imenovao je Marijanu Vasilesku za novu generalnu direktorku, koja će ovu poziciju preuzeti 01. aprila 2023. godine. Dolaskom Marijane Vasilesku još jednom je potvrđeno strateško usmerenje MediGroup sistema ka održavanju liderske pozicije u privatnom zdravstvenom sektoru u Srbiji.

Marijana Vasilesku, istakla je da vodeća uloga koju MediGroup ima na tržištu nosi i obavezu unapređenja čitavog segmenta privatne medicinske ponude, ali i da će njen tim nastaviti sa ulaganjem u najsavremeniju opremu i usavršavanje stručnog i tehničkog kadra.

„Velika mi je čast što ću ubuduće biti na čelu najvećeg privatnog zdravstvenog sistema u regionu. Zahvalna sam svom prethodniku što mi je u nasleđe ostavio jedan sistem koji je sinonim kvalitetne medicinske usluge u Srbiji. Istovremeno, ovo predstavlja obavezu, ali i motivaciju da i nadalje podižemo standard i budemo nosilac inovacija u našoj industriji. Uvođenje najsavremenijih terapija i održavanje visokog kvaliteta usluge ostaće ključ razvoja MediGroup sistema. Nadam se da će moje iskustvo u korporativnom i finansijskom sektoru doprineti tome da MediGroup ostvari sve planirane ciljeve i dalji rast”, rekla je Marijana Vasilesku.

Pre preuzimanja pozicije generalne direktorke MediGroup sistema, Marijana Vasilesku obavljala je niz rukovodećih pozicija u okviru Sberbank sistema. Do prošle, 2022. godine je bila na čelu češkog ogranka Sberbanke, dok je od 2013. do 2021. godine bila članica i predsednica Izvršnog odbora Sberbanke u Srbiji. Poseduje bogato iskustvo u internacionalnom bankarskom sektoru, koje je pored pomenute Sberbanke sticala radeći za Home Credit Bank u Kazahstanu kao članica Izvršnog odbora, ali i u Royal Bank of Scotland u Rumuniji i u RBS u Moskvi.

Pre karijere u bankarskom sektoru Marijana je bila angažovana na rukovodećim funkcijama u različitim internacionalnim FMCG kompanijama u okviru Centralne i Istočne Evrope.

Vasilesku je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Bukureštu i završila master studije iz oblasti Biznisa i finansija na istom fakultetu, dok je EMBA stekla na Londonskoj poslovnoj školi (London Business School).

Povezane objave