Dom zdravlja Dr Ristić Banovo Brdo podržava svoje komšije učestvujući u brojnim aktivnostima koje za svoje sugrađane organizuju lokalne zajednice. Jedna od takvih aktivnosti je i Škola roditeljstva opštine Čukarica čiji su polaznici budući roditelji, stanovnici ove opštine. Doktori iz doma zdravlja Dr Ristić Banovo Brdo učestvuju kao predavači na tirbinama koje su organizovane u okviru ove škole i daju savete mladim roditeljima o tome na koji način da neguju svoje bebe i prate njihov razvoj.

 

 

Jedna od tema koje su obrađene u okviru Škole rodteljstva jeste i „Vakcinacija potreba i zloupotreba“ o kojoj je govorio pedijatar dr Slavoljub Panić. Zainteresovani roditelji su dobili sve potrebne informacije o važnosti redovne vakcinacije dece a nakon predavanja postavljali su pitanja u vezi sa nedoumicama koje ih muče na ovu temu. Još jedno predavanje održano u okviru Škole roditeljstva je i „Priprema za rani polazak dece u vrtić“, a održao ga je pedijatar dr Vojno Bošković. Buduće mame i tate saznali su šta sve može da ih očekuje prilikom prvog odvajanja od deteta i na koji način mogu da se izbore sa izazovima koje prvo odvajanje sa sobom nosi. U narednom periodu doktori iz doma zdravlja Dr Ristić Banovo Brdo će održati niz novih predavanja namenjenih budućim roditeljima.

 

 

Sa velikom pažnjom i interesovanjem MediGroup nastavlja da vodi računa o potrebama svojih sugrađana, kroz brojne CSR aktivnosti koje organizuje zajedno sa predstavnicima lokalnih vlasti. 

Povezane objave