Regionalni centar za orthokine

Posebna hirurška intervencija aplikacija “Orthokine” seruma u kičmeni kanal se sa velikim uspehom primenjuje već više od 10 godina u pojedinim centrima u Evropi, a u našoj zemlji već tri godine od strane Dr sci med. Marka Markovića koji je jedini licenciran u regionu za ovu proceduru.

Sada se primenjuje jedino u Medigroup Opštoj bolnici.

Aplikacija “Orthokine” seruma u kičmeni kanal spada u bioregenerativne mikroinvazivne procedure. Radi se o autolognom serumu iz koga se centrifugiranjem izdvaja visoka koncentracija proteina koji deluju antiinflamatorno i spada u najjači protivupalni agens od svih do sada poznatih derivata krvi. Pored toga “Orthokine” ima i delimično regenerativno dejstvo na tkivo diskusa u koji se aplikuje.

Preko 80% tretiranih pacijenata ima odličan efekat ove mikroinvazivne procedure a najbolji kandidati su pacijenti sa degenerativno izmenjenim diskusima koji proizvode karakteristične bolove uzrokovane hemijskim upalnim procesom.

Dr Marko Marković svojom stručnošću i pristupom pacijentima učiniće da svi operativni zahvati i relevantne procedure prođu sa što manje tegoba po pacijenta.

U Opštoj Bolnici MediGroup na raspolaganju su vam kompletne usluge iz oblasti savremene neurohirurgije na jednom mestu. Za izvođenje ovakvih hirurških intervencija potrebna je sofisticirana medicinska oprema, visoko specifična i namenjena ovoj proceduri, što MediGroup poseduje i obezbeđuje, a sve sa ciljem da našim pacijentima omogućimo vrhunsku medicinsku uslugu i negu.

Informacije i zakazivanje