Mamografija po specijalnoj ceni


Redovnim mamografskim pregledima činite važne korake u očuvanju zdravlja!

Rak dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta ali i u Srbiji. Međutim, otkriven na vreme, rak dojke se leči. 

U Dijagnostičkom centru Slavija i MediGroup domovima zdravlja Pariske komune i Jedro aktuelna je posebna cena za mamografske preglede! Umesto 5.000 rsd, mamografiju sada možete zakazati po ceni od 3.500 rsd.

Šta je mamografija?

Mamografija je neinvanzivna radiološka metoda pregleda koja se koristi kao jedna od dijagnostičkih procedura za otkrivanje patoloških promena u dojkama i imenovana je od strane Svetske zdravstvene organizacije kao dijagnostička metoda za rano otkrivanje raka dojke.

Kako se radi mamografija?

Mamografsko snimanje dojki izvode obučeni radiološki tehničari. Pregled podrazumeva rendgensko snimanje mamografom, tokom kojeg se dojka postavlja između dve ploče, kako bi se pažljivom kompresijom napravili snimci u dve ravni, čiju interpretaciju radi iskusni radiolog.

Kada se radi mamografija?

Mamografiju mogu da rade sve žene nakon 40 godina starosti na osnovu prethodne indikacije od strane kliničara ili radiologa. Može se raditi i kod žena mlađih od 40 godina, ukoliko postoji klinička osnovana sumnja za postojanje patološkog procesa.

Snimanje se radi od 5. do 15. dana menstrualnog ciklusa (računato od prvog dana menstruacije). Ukoliko žene imaju neredovne menstrualne cikluse ili su u menopauzi, može se raditi bilo kada.

Brinite o sebi, pregledajte se na vreme i podsetite vašu majku, baku ili prijateljicu da učine isto!

Informacije i zakazivanje

*

obavezna polja

Informacije i zakazivanje

Izaberite na koji način želite da odgovorimo na vaš upit:

Check here to indicate that you have read and agree to the terms presented in the MediGroup Data Use Policy. MediGroup will use personal information solely for the purpose of processing this request. Information may be forwarded to companies within the MediGroup if necessary to process this request. *