09. DEC 2020.

Akvizicija Specijalne neurološke bolnice Affidea od strane MediGroup sistema

Dijagnostički centar sa najsavremenijom opremom u centru Beograda

MediGroup sistem je akvizicijom Specijalne neurološke bolnice Affidea dobio još jedan savremeno opremljeni dijagnostički centar u ulici Knjeginje Zorke broj 25, koji će funkcionisati pod nazivom Dijagnostički centar MediGroup Slavija. Na ovoj lokaciji dostupne su sve dijagnostičke usluge, kao što su: MR, MDCT, mamografija, RTG, ultrazvučni pregledi, EEG, EMNG, ginekološki UZ, EKG, itd.

Vrhunski tim radiologa, na čelu sa prof. dr Đorđijem Šaranovićem, na raspolaganju je za konsultacije, savete i preporuke sa ciljem pružanja najbolje medicinske usluge našim pacijentima.

„Akvizicijom novog Dijagnostičkog centra i udruživanjem snaga naših stručnjaka sa stručnjacima iz Affidea bolnice, realizuje se vizija širenja mreže naših ustanova, uz kontinuirani rad na pružanju najvišeg kvaliteta usluga uz najbolje korisničko iskustvo. Dostupnost dijagnostičkih procedura jedan je od imperativa poslovanja MediGroup sistema, posebno u periodu aktuelne epidemiološke situacije.“ – izjavio je Mihailo Obućina, direktor strategije i razvoja MediGroup-e.

U okviru novog Dijagnostičkog centra otvoren je i visoko specijalizovani Centar za dojku koji je opremljen medicinskom opremom poslednje generacije, koja precizno otkriva rane promene na tkivu dojke. U Centru za dojku angažovani su stručnjaci iz oblasti dijagnostike dojke, a zahvaljujući njihovoj posvećenosti, stručnosti i iskustvu, kao i dostpunosti najsavremenije opreme, moguće je na jednom mestu obaviti kompletnu dijagnostiku oboljenja dojke: Ultrazvuk dojke, najsavremeniju digitalnu mamografiju, MR dojki, biopsiju dojke, Microwave ablaciju promena u dojci kao i onkološke konsultacije.

„Postavili smo standarde kvaliteta u zemljama u kojima poslujemo i upravo to smo uradili i u Srbiji, gradeći najsavremeniji medicinski centar, stavljajući potrebe pacijenata u osnovu svega što smo radili. Srbija je tokom godina za nas bila plodna i važna zemlja i izuzetno poštujemo profesionalnost lokalnog tima. Uveren sam da će se i dalje pružati visokokvalitetna medicinska nega pacijentima u Srbiji, pod vođstvom novog vlasnika. “, rekao je Marijan Bilić, generalni direktor Affidea Balkans.

MediGroup u svom sastavu već sadrži dva dijagnostička centra – jedan u Opštoj bolnici u Beogradu, drugi u Novom Sadu, a ovom akvizicijom domen dijagnostičke radiologije MediGroup proširio se i na strogi centar Beograda.

medigroup-logo

MediGroup