Vođenje trudnoće u MediGroup domovima zdravlja

Redovni prenatalni pregledi od izuzetnog su značaja za praćenje rasta i razvoja bebe, zdravlja trudnica ali i pravovremenog dijagnostikovanja svih stanja koja se mogu javiti u trudnoći. Usluge vođenja trudnoće i predporođajne pripreme obuhvaćene ovim paketom mogu se obavljati isključivo kod stalno zaposlenih lekara u domovima zdravlja MediGroup.

Paket pregleda i analiza u trudnoći

MediGroup je za buduće mame pripremio paket pregleda i analiza po posebnoj ceni, dostupan u svim domovima zdravlja MediGroup na 7 lokacija u Beogradu:

Vračar, Makenzijeva 57
Zvezdara, Bulevar Kralja Aleksandra 294
Dorćol, Cara Dušana 58
Banovo Brdo, Visoka 16
Novi Beograd, Narodnih heroja 38,
Novi Beograd, Jurija Gagarina 14
Zemun, Pariske komune 26

Ovim paketom obuhvaćeni su svi pregledi i analize koji spadaju u obavezne po takozvanom kalendaru vođenja trudnoće i preporučeni su od strane Svetske zdravstvene organizacije kao i Nacionalnim vodičem zdravstvene zaštite žena u toku trudnoće.

Prva tri meseca trudnoće:

Pregled ginekologa koji uključuje ultrazvučni pregled, kolposkopiju, papa test, cervikalni i vaginalni bris (ukoliko se prilikom pregleda ne može uočiti embrion usled male trudnoće, dodatni ultrazvučni pregled biće gratis); Laboratorijske analize: kompletna krvna slika, gvožđe, urin, glikemija, urea, kreatinin, AST, ALT, ukupni proteini i krvna grupa sa RH faktorom.

12. nedelja trudnoće:

double test (skrining I trimestra na aneuplodije), ginekološki ultrazvučni pregled

16 - 18. nedelja trudnoće:

ginekološki pregled sa ultrazvukom (uključena cervikometrija); Laboratorijske analize: kompletna krvna slika, gvožđe, urin, glikemija, urea, kreatinin, AST, ALT, ukupni proteini

20 - 24. nedelja trudnoće:

ginekološki pregled sa ultrazvukom (ekspertski ultrazvučni skrining II trimestra koji se radi u Opštoj bolnici MediGroup) Laboratorijske analize: kompletna krvna slika, gvožđe, urin, glikemija, urea, kreatinin, AST, ALT, ukupni proteini

28. nedelja trudnoće:

OGTT, ginekološki pregled sa ultrazvukom (uključena cervikometrija)

32. nedelja trudnoće:

ginekološki pregled sa ultrazvukom

36. nedelja trudnoće:

ginekološki pregled sa ultrazvučnim pregledom i procenom veličine ploda i odnosa prema porođajnom putu, cervikalni i vaginalni brisevi, CTG

Predporođajna priprema

Laboratorijske analize kompletna krvna slika, glukoza, urea, kreatinin, natrijum, kalijum, ukupni proteini, bikarbonati, bilirubin direktni i indirektni, AST, ALT
Faktori koagulacije krvi vreme krvarenja, vreme koagulacije, PTT, APTT
Analiza sedimenata urina, urino kultura
Serologija HbSAg, HIV, HCV
Koprokultura
Pregled interniste sa EKG-om

Cena paketa uključuje vođenje trudnoće i predporođajnu pripremu i iznosi 66.700 dinara, a na sve dodatno indikovane preglede od strane ginekologa primenjujemo popust od 10%. Mogućnost plaćanja na 4 rate, plaćanje debitnim i kreditnim karticama ili preko računa firme.

Usluge vođenja trudnoće i pretporođajne pripreme obuhvaćene ovim paketom mogu da se obavljaju isključivo kod stalno zaposlenih lekara u domovima zdravlja MediGroup.

Informacije i zakazivanje