Mezoterapija

Mezoterapija je metoda injektovanja supstanci i mezoterapijskih koktela u kožu i potkožno tkivo. Prva upotreba mezoterapije bila je u svrhu redukcije bolova. Mezoterapiju je prvi primenio M. Pistor 1952. godine u Francuskoj. Nakon objavljivanja njegovog rada mezoterapija se koristila za smanjivanje celulita, masnih naslaga i poboljšanja ishrane i izgleda kože. Nakon detaljnog pregleda kože, lekar specijalista pravi plan i program koji je poseban za svakog klijenta u zavisnosti od indikacija i želja. Sama metoda se izvodi na nekoliko načina u zavisnosti od potrebe.

Mezoterapijom se utiče na:

  • Hidrataciju lica, vrata, dekoltea i kvalitet kože
  • Skidanje masnih naslaga i celulita
  • Skidanje sitnih nepravilnosti i dispigmentacija kože
  • Uklanjanje ožiljaka

Ključ mezoterapije je dobra kombinacija raznih koktela sa drugim metodama za maksimalan efekat koji se posebno pravi za svakog klijenta. Supstance koje se koriste su peptidi, minerali, vitaminski kompleksi, aminokiseline, hijaluron, organski sicilijum, fosfatidil holin i mnogi drugi.

Procedura traje do 15 min. Trajnost efekta zavisi od vrste metode, najčešće se ponavlja na mesec dana (3x godišnje). Rezultat je zdrava i zategnuta koža.