• MG_Porodilište_Hero-baner_1900x800

Porodilište Opšte Bolnice MediGroup

Privatno porodilište Opšte Bolnice MediGroup opremljeno je modernim porođajnim salama, operacionom salom za izvođenje carskih rezova, jedinicom intenzivne nege i neonatološkom jedinicom. Svaka porodilja na raspolaganju ima ličnog lekara ginekologa, anesteziologa, neonatologa i više medicinskih sestara i babica, koji brinu o njoj 24 sata dnevno, sve vreme njenog boravka u porodilištu.

U porodičnoj atmosferi porodilišta Opšte bolnice MediGroup radi iskusan i stručan medicinski kadar. Lekari i medicinsko osoblje posvećeni su zdravlju budućih majki i bezbednom dolasku novorođenčadi na ovaj svet.

 

Prednosti porođaja u MediGroup porodilištu u Opštoj bolnici

 • Vrhunski lekari i medicinski tim 24/7 uz mamu i bebu
 • Posvećena i profesionalna brigu za svaku majku uz individualni pristup
 • Podrška od rane trudnoće, pažljivo planiran porođaj uz savremeni način vođenja porođaja (epiduralna anestezija, analgosedacija), briga o mami i u postporođajnom periodu
 • Komforne i najmodernije porođajne sale i operacione sale za carski rez
 • Porođaj uz prisustvo vaših najmilijih - partner i/ili draga osoba
 • Potpuno opremljena neonatološka jedinica uz nadzor neonatologa 24/7 - inkubatori, lampe za fototerapiju, kardiolpulmonalnu reanimaciju
 • Jednokrevetne, dvokrevetne i trokreventne sobe sa kupatilom, TV-om, telefonskom linijom i internet konekcijom

Medicinski tim Opšte bolnice posvećen je brizi za porodilje i novorođenčad, kao i njihovim porodicama sve vreme tokom boravka u porodilištu. Svaka porodilja na raspolaganju ima ličnog lekara ginekologa, anesteziologa, neonatologa i više medicinskih sestara i babica, koji brinu o njoj 24 sata dnevno, sve vreme njenog boravka u porodilištu.

Opšta bolnica MediGroup se rukovodi sledećim principima: sigurnost, udobnost, najkvalitetnija zdravstvena usluga, uz poštovanje dostojanstva, privatnosti, potreba i očekivanja buduće majke. Topao ambijent porodilišta prilagođen je individualnim potrebama naših pacijentkinja. Želja nam je da se mame u našoj bolnici osećaju što prijatnije u toku porođaja i isčekivanja prvog susreta sa svojom bebom.

Nakon porođaja, naše mame su smeštene u zasebnim sobama sa kupatilom, a prijatno i stručno medicinsko osoblje brine o majkama i bebama, pomaže pri dojenju i nezi i kroz edukativno-praktični deo priprema majke za samostalnu brigu o bebi po povratku kući. A kako bi porodica u ovim najnežnijim trenucima bila na okupu, mami i bebi se u sobi može pridružiti i tata, što je još jedna od prednosti koju nudi naše porodilište.

Rođenje bebe i boravak u porodilištu

Porođaj može biti prirodnim tj. vaginalnim putem, ili carskim rezom koji podrazumeva hirurški zahvat kojim lekar na prednjem trbušnom zidu otvara put rođenju bebe. Na vreme rođene bebe su one koje se rode od početka 38. do kraja 41. nedelje gestacije. Ovo predstavlja deseti lunarni, odnosno deveti kalendarski mesec trudnoće. Bebe koje se rode u ovom periodu nazivamo donešenim. Pročitajte više o rođenju bebe i boravku u porodilištu.

Po izlasku iz porodilišta

Prvi kontrolni pregled novorođenčeta uobičajeno se zakazuje tri do pet dana nakon otpusta novorođenčeta iz porodilišta. Postoji nekoliko razloga za ovu praksu:

 • Da se proceni opšte stanje i vitalnost novorođenčeta.
 • Da se stekne uvid u adekvatnost hranjenja.
 • Da se u postojećim okolnostima proceni ikterus prevashodno praćenjem vrednosti transkutano merenog bilirubina.
 • Da se sagleda pupčana regija.
 • Da se stekne uvid u adevatnost kvaliteta nege kože pelenske regije, kao i sveukupne nege novorođenčeta.
 • Da se odgovori na pitanja roditelja koja su se nametnula tokom boravka kod kuće.

Saznajte više kako postupati sa bebom po izlasku iz porodilišta.

Patronažna služba MediGroup

Delimo sa Vama najlepše trenutke - tu smo da se pobrinemo za negu bebe i mame u prvim danima po izlasku iz porodilišta. Medicinski tim ustanova MediGroup je tu da Vam pomogne da prebrodite nedoumice koje imate i učini da Vam prve nedelje koje provodite u svom domu sa bebom budu potpuno bezbrižne. Upoznajte se sa MediGroup patronažnom službom.

Galerija slika

porodiliste-medigroup-1
porodiliste-medigroup-2
porodiliste-medigroup-3
porodiliste-medigroup-6

Pogledajte cenovnik svih naših usluga

Naše lokacije

Izdvajamo Vama najbliže MediGroup lokacije