20. JUL 2018.

Mid Europa završila kupovinu većinskog udela u MediGroup-u

„Mid Europa Partners“ („Mid Europa“), vodeći investicioni fond centralne i istočne Evrope, objavio je danas da je završio kupovinu većinskog udela MediGroup-a. Prodavac, „Blue Sea Capital“, zadržao je 45% vlasničkog udela kompanije.

MediGroup predstavlja najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji sa 13 lokacija u najvećim gradovima, koji pruža usluge bolničkim i ambulantnim pacijentima, laboratorijske usluge, kao i usluge u oblasti vantelesne oplodnje, oftalmologije i dermatovenerologije. „Mid Europa“ i „Blue Sea Capital“ pružiće podršku MediGroup-u tokom naredne faze organskog i akvizitivnog rasta, i tako dodatno konsolidovati rastuće tržište privatnih zdravstvenih usluga u Srbiji i učvrstiti vodeću poziciju ove kompanije na tržištu.

O Mid Europa Partners

„Mid Europa Partners“ je vodeći nezavisni investicioni fond, fokusiran na rastuća tržišta centralne i istočne Evrope. „Mid Europa Partners“ posluje u Londonu, Budimpešti, Varšavi i Istanbulu, i do sada su prikupili i upravljali sredstvima u iznosu od približno 4,6 milijardi evra. „Mid Europa“ ima pristup koji prevazilazi granice regiona baveći se akvizicijom vodećih kompanija na tržištu, prvenstveno u okviru rastućih industrija koje su fokusirane na domaće tržište. Od svog nastanka 1999. godine, ova kompanija je ostvarila 37 investicija u 18 zemalja u regionu.

Za više informacija o „Mid Europa Partners“ molimo Vas da posetite: www.mideuropa.com

medigroup-logo

MediGroup