Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Vakcinacija protiv sezonskog gripa preporučuje se osobama sa hroničnim bolestima srca, pluća ili bubrega, dijabetičarima, osobama starijim od 65 godina, deci, osobama iz javnih službi (prosvetni i zdravstveni radnici, policija i vojska...).

Vakcinaciju treba započeti u periodu jeseni, u oktobru i novembru, da bi u vremenu nastanka epidemije naš organizam bio spreman za odbranu. Važno je napomenuti da je za stvaranje zaštite organizma od gripa potrebno oko 3 nedelje i da svake godine ovaj virus napadne do 15% svetske populacije. Virus gripa se vrlo lako i brzo prenosi sa osobe na osobu, u jesenjem i zimskom periodu kada se više boravi u zatvorenom prostoru. Pravovremeno vakcinisanje sprečava epidemiju gripa i dodatne zdravstvene komplikacije. Posebno ugrožene grupe za oboljevanje su ljudi koji u svom poslu dolaze u kontakt sa većim brojem ljudi, starija populacija, hronični bolesnici kao i deca predškolskog i školskog uzrasta.

U MediGroup domovima zdravlja u upotrebi je proverena, bezbedna vakcina, dobre podnošljivosti.

Vakcinacija 2020.

Vakcine protiv gripa su dostupne od 08.12.2020. u našim domovima zdravlja u Beogradu i Novom Sadu.

Poželjno je da prilikom vakcinacije budete bez tegoba, odnosno da budete potpuno zdravi, zato je u cenu uračunat i pregled pre vakcinacije.

Cena koja obuhvata pregled i vakcinaciju: 2600 rsd.

Broj vakcina je ograničen, zato zakažite na vreme.

Informacije i zakazivanje