01. MAR 2018.

Mid Europa preuzela većinski udeo u MediGroup-i

Mid Europa Partners (“Mid Europa”), vodeći private equity investitor u Centralnoj i Istočnoj Evropi, saopštava da je danas potpisao ugovor o preuzimanju većinskog udela u MediGroup-i. Prodavac, Blue Sea Capital, će zadržati udeo od 45% u Kompaniji. Transakcija je predmet uobičajenih odobrenja u pogledu zaštite konkurencije i očekuje se da će biti zaključena tokom drugog kvartala ove godine.

MediGroup je vodeća privatna zdravstena ustanova u Srbiji sa 13 lokacija u ključnim gradovima, koja pruža zdravstvene usluge na primarnom i sekundarnom nivou, laboratorijske analize i specijalističke procedure u oblasti oftalmologije, IVF-a i dermatologije.

Matthew Strassberg, Co-Managing Partner Mid Europa-e je izjavio: “MediGroup predstavlja idealnu ulaznu platformu za brzorastuće tržište privatnog zdravstva u Srbiji. Očekujemo da ćemo primeniti svoje decenijsko iskustvo u pružanju podrške tokom brzog rasta kompanijama kao što su LuxMed u Poljskoj i Regina Maria u Rumuniji kako bi se ubrzao razvoj MediGroup-e. Naše partnerstvo sa Blue Sea Capital-om će osigurati da MediGroup ima kontinuiran pristup njihovoj lokalnoj ekspertizi i sposobnosti izvršavanja transakcija, a da u isto vreme ima mogućnost da koristi naše bogato iskustvo i resurse, kao i know-how menadžment tima Regina Maria-e.”

Csanad Daniel, Principal Mid Europa-e, koji je vodio sprovođenje transakcije je dodao: “Sa svojim prepoznatljivim brendom i visoko kvalitetnim ustanovama, MediGroup je na putu da iskoristi značajne razvojne prilike na srpskom tršištu zdravstvenih usluga. Radujemo se radu sa našim partnerima iz Blue Sea Capital-a i sa menadžmentom MediGroup-e tokom sledeće faze razvoja Kompanije, sa planom da je podržimo kroz kapitalne investicije za organski i akvizitivni rast”

Saša Galić, Managing Partner Blue Sea Capital-a je izjavio: “Ponosan sam na ono što je tim Blue Sea Capital-a ostvario zajedno sa menadžmentom od lansiranja MediGroup-e 2013. godine. Partnerstvo sa Mid Europa-om, najeminentnijim investitorom u Srbiju koji ima jedinstven istorijat uspeha u investicijama u zdravstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi, predstavlja logičan korak na putu razvoja MediGroup-e“.

Vuk Vuković, Partner Blue Sea Capital-a je dodao: “Kroz svoj jedinstven pristup pružanju zdravstvene nege i zbog jake volje da dalje investira, MediGroup je postala nacionalni lider. Partnerstvo sa Mid Europa-om otvara sjajnu priliku da MediGroup svoj razvoj digne na sledeći nivo”.

Transakciju su na strani Mid Europa-e sproveli Csanad Daniel, Murat Buyumez i Can Karapence, a na strani Blue Sea Capital-a Vuk Vuković, Mirko Milojević i Marko Jojić.

Tim savetnika na strani Mid Europa-e je uključivao Sidley Austin, ZSP, PwC i Ernst & Young, dok je savetnički tim Blue Sea Capital-a uključivao Allen & Overy, BDK, KPMG i Van Campen Liem.

O Mid Europa Partners

Mid Europa Partners je vodeća, nezavisna private equity kompanija fokusirana na tržišta Centralne i Jugoistočne Evrope. Poslujući iz Londona, Budimpešte, Varšave i Istanbula, Mid Europa Partners je do sada od investitora sakupila i upravljala sredstvima od oko 4.6. milijardi evra.

Mid Europa ima pan-regionalni pristup, preuzima vodeće kompanije, uglavnom sa fokusom na rast na domaćim tržištima, i od osnivanja 1999. godine, zaključila je 36 investicija u 18 zemalja u regionu.

Za dodatne informacije, posetite: www.mideuropa.com

O Blue Sea Capital-u

Blue Sea Capital je nezavisna private equity kompanija sa kancelarijama u Beogradu i Zagrebu, fokusirana na mala i srednja preduzeća u regionu. Blue Sea Capital kombinuje regionalnu prisutnost i investicionu ekspertizu svog tima, izgrađenu kako u međunarodnom tako i u lokalnom okruženju, i do sada je investirao u vodeće kompanije u svojim ciljnim sektorima.

Za dodatne informacije, posetite: www.blueseacap.com

medigroup-logo

MediGroup