Porodilište Opšte Bolnice MediGroup

Privatno porodilište Opšte Bolnice MediGroup opremljeno je modernim porođajnim salama, operacionom salom za izvođenje carskih rezova, jedinicom intenzivne nege i neonatološkom jedinicom. Svaka porodilja na raspolaganju ima ličnog lekara ginekologa, anesteziologa, neonatologa i više medicinskih sestara i babica, koji brinu o njoj 24 sata dnevno, sve vreme njenog boravka u porodilištu.

U porodičnoj atmosferi porodilišta Opšte bolnice MediGroup radi iskusan i stručan medicinski kadar. Lekari i medicinsko osoblje posvećeni su zdravlju budućih majki i bezbednom dolasku novorođenčadi na ovaj svet.

Prednosti porodjaja u Opštoj bolnici MediGroup

- Vrhunski lekari i medicinsko osoblje
- Prijateljska i profesionalna brigu za svaku majku – od rane trudnoće do porođaja i nakon njega
- Jednokrevetne, dvokrevetne i trokreventne sobe sa kupatilom, TV-om, telefonskom linijom i internet konekcijom
- Porođaj uz prisustvo vaših najmilijih - partner i/ili članovi porodice
- Komforne porođajne sale
- Savremeni način vođenja porođaja - epiduralna anestezija, analgosedacija
- Potpuno opremljena neonatološka jedinica - inkubatori, lampe za fototerapiju, kardiolpulmonalnu reanimaciju

Medicinski tim Opšte bolnice posvećen je brizi za porodilje i novorođenčad, kao i njihovim porodicama sve vreme tokom boravka u porodilištu. Svaka porodilja na raspolaganju ima ličnog lekara ginekologa, anesteziologa, neonatologa i više medicinskih sestara i babica, koji brinu o njoj 24 sata dnevno, sve vreme njenog boravka u porodilištu.

Opšta bolnica MediGroup se rukovodi sledećim principima: sigurnost, udobnost, najkvalitetnija zdravstvena usluga, uz poštovanje dostojanstva, privatnosti, potreba i očekivanja buduće majke.

Topao ambijent porodilišta prilagođen je individualnim potrebama naših pacijentkinja. Želja nam je da se porodilje u našoj bolnici osećaju što prijatnije u toku porođaja i isčekivanja prvog susreta sa svojom bebom. Zato smo, pored komfornog smeštaja, uveli nove usluge i načine porođaja koji se već godinama praktikuju u svetu, kao što je na primer porođaj na lopti. Porodilja može da napravi i svoj izbor muzike za porođaj, a ono što dodatno doprinosi osećaju intimnog doživljaja je i činjenica da u našem porodilištu porođaju može prisustvovati i budući tata.

Nakon porođaja, porodilje su smeštene u zasebnim sobama sa kupatilom, a prijatno i stručno medicinsko osoblje brine o majkama i bebama, pomaže pri dojenju i nezi, i kroz edukativno-praktični deo, priprema majke za samostalnu brigu o bebi po odlasku iz porodilišta. A kako bi porodica u ovim čarobnim trenucima bila na okupu, mami i bebi se u sobi može pridružiti i tata, što je još jedna od prednosti koju nudi privatno porodilište MediGroup.

Informacije i zakazivanje pregleda

Rođenje bebe i boravak u porodilištu

Bebe se mogu roditi prirodnim, tj. vaginalnim putem, ili carskim rezom koji podrazumeva hiruški zahvat kojim lekar na prednjem trbušnom zidu otvara put rođenju bebe. Na vreme rođene bebe su one koje se rode od početka 38. do kraja 41. nedelje gestacije. Ovo predstavlja deseti lunarni, odnosno deveti kalendarski mesec trudnoće. Bebe koje se rode u ovom periodu nazivamo donešenim.

Više informacija

Po izlasku iz porodilišta

Prvi kontrolni pregled novorođenčeta uobičajeno se zakazuje tri do pet dana nakon otpusta novorođenčeta iz porodilišta. Razlozi su nekoliki. Da se proceni opšte stanje i vitalnost novorođenčeta. Da se stekne uvid u adekvatnost hranjenja. Da se u postojećim okolnostima proceni ikterus prevashodno praćenjem vrednosti transkutano merenog bilirubina. Da se sagleda pupčana regija. Da se stekne uvid u adevatnost kvaliteta nege kože pelenske regije, kao i sveukupne nege novorođenčeta. Da se odgovori na pitanja roditelja koja su se nametnula tokom boravka kod kuće.

Više informacija

Patronažna služba MediGroup

Delimo sa Vama najlepše trenutke - tu smo da se pobrinemo za negu bebe i mame u prvim danima po izlasku iz porodilišta. Medicinski tim ustanova MediGroup je tu da Vam pomogne da prebrodite nedoumice koje imate i učini da Vam prve nedelje koje provodite u svom domu sa bebom budu potpuno bezbrižne.

Više informacija

Informacije i zakazivanje pregleda