Mezoterapija-lipoliza je je metoda injektovanja lipolitičkih koktela, koji se unose u masno tkivo tankim iglicama, pri čemu dolazi do destrukcije masnih ćelija, što rezultira odstranjenjem lokalnih masnih naslaga.

Lipoliza je jednostavna procedura, a ključ uspeha mezoterapije je dobra kombinacija raznih koktela sa drugim metodama, za maksimalan efekat koji se posebno pravi za svakog pacijenta.

Uklanjanje viška masnoće tradicionalno hiruškom metodom liposukcije, iako je efikasno izaziva zabrinutost kod pacijentkinja oko operacije, anestezije i vremena oporavka.

Tehnika lipolize je neinvazivna i bezbolna metoda kojom se postiže rastvaranje masti i istovremeno dolazi do preoblikovanja tela.

Kada se zakazuje Lipoliza

Mezoterapija-lipoliza je jedna od najuspešnijih metoda neinvazivne lokalne lipolize, koje danas nudi estetska medicina i dermatologija. 

Ova metoda se primenjuje na skoro svima regijama gde se nalazi akumulirana lokalizovana masnoća kao što su stomak, butane, zadnjica, ruke, brada. 

Koristi se i za ispravljanje manjih nesavršenosti nakon liposukcije. 

Primetno koriguje i celulit i izgled “pomorandžine” kore.

Lipoliza nije pogodna za gubitak težine (mršavljenje) već je postupak uklanjanja lokalizovanih masnih naslaga pri čemu se gube centimetri u obimu što dovodi do preoblikovanja tela. Ovu metodu treba kombinovati sa zdravim načinom života (uravnotežena ishrana, fizička aktivnost, dovoljan unos tečnosti) da bi se postigli optimalni rezultati. 

Lipolizu ne bi trebalo primenjivati tokom trudnoće i dojenja, kod nekih bolesti kao što su dijabetes, autoimune bolesti , kod pacijenata koji su na antikoagulantnoj terapiji i dr.

Prednosti mezoterapije-lipolize u odnosu na tradicionalnu liposukciju su:

- mezoterapija je bezbolna procedura (mogu se upotrebiti lokalne anestetičke kreme), nije potrebna sedacija, pacijent izlazi iz ordinacije odmah posle tetmana, dok se liposukcija obavlja u anesteziji , pacijent ima bolove posle operacijei tokom nedelja zarastanja koje slede,

- posle mezoterapije nema ožiljaka, iako se mogu javiti otok i modrice koje prolaze nakon nekoliko dana, dok kod liposukcije ostaju ožiljci.

Kako se izvodi Lipoliza

U zavisnosti od potrebe svakog organizma, koža se obogaćuje odgovarajućom kombinacijom supstanci rastvorljivih u mastima (fosfatidilholin, kofein i dr.), vazodilatatora, učvrščivača, vitamina, aminokiselina i drugih hranjivih materija, koje sprečavaju ćelije da skladište masti i imaju za cilj razgradnju masnih ćelija, smanjenje celulita i poboljšanje cirkulacije krvi.

U sklopu pripreme za lipolizu, trebalo bi izbegavati aspirin i druge nestreoidne antiinflamatorne lekove oko nedelju dana pre procedure. Ovi lekovi mogu povećati rizik od krvarenja i modrica tokom mezoterapije. 

Tokom lečenja i perioda oporavka treba izbegavati konzumiranje alkohola (jer se masti razlažu kroz jetru), sunčanje i solarijum. 

Pre primene tretmana na područje se nanosi posebna anestetička krema, što mezoterapiju lipolize čini dobro podnošljivom procedurom. 

Lekar finim tankim iglama ulazi pod kožu (potkožno masno tkivo) problematičnih regija ubrizgavajući koktele koji će dovesti do postepene razgradnje masti u narednih mesec dana. 

Procedura traje do 15 minuta.

Željeni estetski rezultati mezoterapije lipolize se postižu kumulativno, pa se preporučuje 6-8 tretmana u intervalima na 10-15 dana. Za još impresivnije rezultate, preporučuje se da se mezoterapija kombinuje sa drugim metodama.

Od 24 do 72 sata posle procedure mogu se javiti neželjeni efekti lipolize (crvenilo, svrab, modrice, otoci, bol koji podseća na upalu mišića), ali se isti povlače ubrzo nakon tretmana. Intezitet neželjenih efekata zavisi od tipa i osetljivosti kože i individualan je za svaku pacijentkinju. 

Mesto pregleda

Mesto pregleda
Dom zdravlja MediGroup dr Ristić Pariske komune
Cena usluge u izabranoj ustanovi iznosi7500 RSD

Lekari koji vrše uslugu:

Nijedan lekar nije pronađen za izabranu ustanovu.

Informacije i zakazivanje

Opšta medicina

Pedijatrija

Ginekologija

Dermatologija

Oftalmologija

Orl - uho,grlo,nos

Interna medicina

Kardiologija

Gastroenterologija

Endokrinologija

Pulmologija

Hematologija

Reumatologija

Fizikalna medicina

Urologija

Neurologija

Medicina rada

Sportska medicina

Psihijatrija

Psihologija i logopedija

Ortopedija

Opšta hirurgija

Infektologija

Alergologija

Urgentna medicina

Tradicionalna medicina

Nutricionizam