Refraktivna hirurgija

U Specijalnoj bolnici za oftalmolgiju i Centru za refraktivnu hirurgiju Klinike Miloš, obavljaju se različite hirurške i laserske procedure kojima se pacijenti oslobađaju nošenja naočara ili kontaktnih sočiva.

Do 30. septembra 2022. u Miloš Klinici skidanje dioptrije dostupno je brzo i jednostavno, po posebnim promotivnim cenama: 

PRK – 400e
LASIK – 520e

(cena intervencije po oku, u dinarskoj protivvrednosti po kursu evra NBS)

PRK - fotorefrektivna keratektomija

Fotorefraktivna keratektomija (PRK) je laserska procedura za remodelovanje rožnjače. Izvodi se na površini rožnjače excimer laserom nakon uklanjanja epitela (površinskog obnovljivog sloja rožnjače). Operacija je pogodna za osobe sa minus dioptrijama, astigmatizmom do 3,0 dioptrije, kod blagih nepravilnosti rožnjače i kod ožiljaka na površini oka.

LASIK - lasersko skidanje dioptrije Femto laserom

Femto-LASIK je tehnološki najpreciznija metoda pripreme sloja rožnjače.

Prednost je brzo postignuta vidna oštrina, opseg visokih kratkovidosti do -10, dalekovidosti do +5 i astigmatizma do 4,0 dioptrije.

Pacijentima je na raspolaganju ukupno sedam kompletno opremljenih oftalmoloških ordinacija, kabinet za funkcionalnu dijagnostiku, ultrazvuk i terapiju laserima, tri operacione sale i dnevna bolnica.