• lasersko-skidanje-dioptrije

Zakažite Vaš pregled!

Rešite se naočara ili kontaktnih sočiva za jedan dan!

Procenjuje se da se svaka osoba suoči sa nekim od problema barem jednom tokom svog života. Tradicionalna rešenja za probleme sa vidom poput naočara mogu ograničiti slobodu tokom mnogih aktivnosti, dok kontaktna sočiva često zahtevaju teže održavanje, potencijalno peckanje u očima ili povećan rizik od infekcija. Više od 20 godina, u specijalnoj očnoj bolnici MediGroup klinika Miloš, vrhunski medicinski tim postiže izuzetne rezultate u trajnom i efikasnom oslobađanju od dioptrije uz primenu različitih laserskih metoda.

Ko su idealni kandidati za lasersko uklanjanje dioptrije?

Osobe kod kojih se može obaviti laserska operacija moraju biti starije od 18 godina sa stabilnom dioptrijom. Za lasersko skidanje dioptrije se mogu odlučiti osobe koje imaju kratkovidost, dalekovidost i/ili astigmatizam, nakon pregleda na kojem se vrši merenje vidne oštrine, očnog pritiska i provera suznog filma.
 

 

Koliko traje lasersko skidanje dioptrije FEMTO laserom?

LASIK metoda uz pomoć FEMTO lasera je moderna metoda korekcije vida koja se sastoji od preciznog oblikovanja rožnjače laserom, uklanjanja dioptrije Excimer laserom, te prirodne obnove rožnjače. Procedura je bezbolna, efektivna, neinvazivna i traje do 10 minuta, a tome prethodi davanje kapljične anestezije. Vid se jasno poboljšava već nakon nekoliko minuta, a potpuna jasnoća se postiže u roku od dva do tri sata.
  • femto-laser

Zakažite Vaš pregled!

Do savršenog vida za jedan dan!

Lasersko uklanjanje dioptrije je postupak koji se primenjuje više od 30 godina i ubraja se najuspešnije operacije u medicini sa čak 99% uspešnosti. Razvoj medicine i tehnologije doveo je do unapređenja procedure, od kojih najsavremenija podrazumeva primenu LASIK metode uz pomoć FEMTO lasera.

Glavna prednost FEMTO lasera, koji se u Srbiji najduže primenjuje u klinici Miloš, je u tome što se raslojavanje tkiva vrši femtosekondnim laserom. Povećana preciznost i tačnost mesta raslojavanja omogućavaju:

➜ Jasan vid istog dana
➜ Veoma komforno za pacijente uz brzo zarastanje
➜ Kratkotrajan osećaj nelagodnosti
➜ Povratak redovnim aktivnostima moguć je već sutradan

  • PRK-metoda

Zakažite Vaš pregled!

Metoda fotorefraktivne keratektomije (PRK)

Na osnovu pregleda naših oftalmohirurga, za pacijente sa tanjom rožnjačom preporučuje se PRK metoda laserskog skidanja dioptrije, odnosno fotorefraktivna keratektomija koja se u klinici Miloš primenjuje više od 20 godina. PRK metodom se tkivu pristupa od same površine - vrši se prvo uklanjanje površinskog sloja, a zatim dioptrije Excimer laserom koji se koristi tokom čitavog postupka. Nakon intervencije, nelagodnost traje do 48 sati i potrebno je da prođe 7-10 dana za potpunu stabilizaciju vidne oštrine i osećaj punog efekta operacije.

 

Renomirani stručnjaci i oprema najnovije generacije

Očna bolnica MediGroup klinika Miloš je organizovana kao Specijalna bolnica za oftalmolgiju i Centar za refraktivnu hirurgiju. Osnovana je u Beogradu 1999. godine, a od 2014. godine posluje u okviru MediGroup zdravstvenog sistema.

Od svog osnivanja, klinika Miloš sa posebnom pažnjom se oprema najsavremenijom oftalmološkom opremom, koja uključuje najnovije dijagnostičke uređaje, terapijske i operativne lasere kao i mikrohirurške sisteme za operacije na prednjem i zadnjem segmentu oka, poslednje generacije. Najnovija tehnologija i savremeni koncept rada omogućavaju da "Miloš klinika" svojim rezultatima konkuriše poznatim svetskim ustanovama. O kvalitetu usluga svedoče hiljade zadovoljnih pacijenata, kao i nagrada američke fondacije "Helen Keller" za lečenje oftalmoloških bolesnika.

Stručnjaci klinike Miloš poseduju visoka akademska dostignuća: specijalisti – oftalmolozi, od kojih većina sa doktoratom iz medicinskih nauka; i veliko praktično iskustvo koje se stalno usavršava u svetskim oftalmološkim centrima. Klinika ostvaruje saradnju sa prestižnim ustanovama i gostujućim stručnjacima i iz Evrope i Amerike.

U sedmoj epizodi serijala #MediGroupPreporuka, dr Tatjana Mrđa-Radosavljević, specijalista oftalmologije i oftalmohirurg, odgovara na najčešća postavljana pitanja o laserskom skidanju dioptrije, objašnjava sve o metodama koje se primenjuju i prednostima procedura koje se obavljaju u specijalnoj očnoj bolnici MediGroup klinika Miloš duže od 20 godina.

 

Zakažite Vaš pregled!

Pogledajte cenovnik svih naših usluga

Naše lokacije

Izdvajamo Vama najbliže MediGroup lokacije

Zakažite Vaš pregled!