• Opšta bolnica MediGroup - Dnevna bolnica

    Dnevna bolnica koncipirana je tako da obezbeđuje usluge dijagnostike i lečenja uz minimalno odsustvo pacijenta iz porodice i radne sredine. Usluge se pružaju u zakazanim terminima, kratkim i planiranim boravcima tokom dana.

Dijagnostika i terapija u dnevnoj bolnici

U okviru dnevne bolnice uz prethodnu konsultaciju sa lekarom, može se vršiti dijagnostika i terapija pojedinih internističkih oboljenja: poremećaji glikoregulacije (šećera u krvi), povišen krvni pritisak, poremećaji ritma srčanog rada i anemije.

Uz uput gastroentereologa obavljamo gastroskopiju (endoskopski pregled želuca) i kolonoskopiju (endoskopski pregled debelog creva). Obe procedure mogu se obaviti i u opštoj anesteziji ukoliko to zdravstveno stanje pacijenta dozvoljava.

U dnevnoj bolnici rade se operacije i intervencije u okviru takozvane „male“ hirurgije: hirurške intervencije na koži (bradavice, fibromi, keratoze, ateromi, lipomi, mladež), obrada i ušivanje rana, čitav niz manjih ginekoloških zahvata, brojne proktološke intervencije (lečenje hemoroida, analnih fisura, kolonoskopsko odstranjivanje polipa debelog creva) i slično.

Galerija slika

opsta-bolnica-dnevna-bolnica-1
opsta-bolnica-dnevna-bolnica-2
opsta-bolnica-dnevna-bolnica-3
opsta-bolnica-dnevna-bolnica-4