• Opšta bolnica MediGroup - Poliklinika

  U okviru poliklinike Opšte bolnice MediGroup, koju čini 17 savremeno opremljenih ordinacija, 365 dana godišnje mogu se uraditi sve vrste pregleda iz oblasti opšte i interne medicine.

  Pacijentima je na raspolaganju i kompletna laboratorijska dijagnostika.

Dijagnostički centar

U dijagnostičko-radiološkom centru pacijentima su na raspolaganju svi savremeni uređaji za preciznu radiološku dijagnostiku:

 • Magnetna rezonanca (3 T) – medicinski uređaj poslednje generacije
 • Magnetna rezonanca (1.5 T)
 • 128-slajsni CT skener – aparat koji, pored standardnog snimanja, vrši i virtuelnu kolonoskopiju, bronhoskopiju, itd.
 • ULTIMAX RTG – jedan od najsavremenijih rendgenskih aparata u svetu, za grafije, skopije…
 • Mamograf – aparat za rendgensko snimanje dojki
 • Rendgenski aparat

 

Ginekologija i akušerstvo – ambulante

Polikliničko odeljenje ginekologije i akušerstva Opšte bolnice MediGroup obezbeđuje kontinuiranu brigu za žene u svim njenim životnim dobima od puberteta do menopauze, i kasnije, uz primenu preventivnih, dijagnostičkih i terapijskih procedura. Prevencija podrazumeva sve mere u cilju sprečavanja nastanka bolesti. U ginekologiji to podrazumeva redovne godišnje kontrole:

 • Ginekološki bimanuelni pregled
 • Ultrazvučni pregled vaginalnom i/abdominalnom sondomili
 • Papanikolau test
 • Ginekološki komplet pregled
 • Ultrazvučni pregled
 • PAPA

 

Dečija medicina

U pedijatrijskim ambulantama Opšte bolnice MediGroup radi se ispitivanje, dijagnostika, lečenje i rehabilitacija obolele dece i adolescenata. Pored lečenja bolesti u svakodnevnom radu sa posebnom pažnjom bavimo se promocijom zdravlja i prevencijom. S obzirom da Opšta bolnica MediGroup ima više od 20 specijalističkih službi i savremenu medicinsku opremu, dostupni su nam konsultativni pregledi svih potrebnih profila, što omogućava sveobuhvatan i stručan rad. Obavlja se i fizikalna terapija i rehabilitacija dece i omladine (anomalija stopala i ekstremiteta, anomalija kičmenog stuba, nepravilnog držanja, rehabilitacija hroničnih respiratornih oboljenja, postoperativna rehabilitacija…).

Za najmlađe pacijente kojima je potrebno bolničko lečenje na raspolaganju su kapaciteti odeljenja za pedijatriju Opšte bolnice MediGroup. Odeljenje za pedijatriju Opšte bolnice MediGroup bavi se ispitivanjem, lečenjem i zbrinjavanjem dece obolele od akutnih i hroničnih bolesti.

Iskusni pedijatri u saradnji sa medicinskim timom Opšte bolnice MediGroup obavljaju konsultativne, specijalističke i subspecijalističke preglede i sprovode dijagnostičko-terapeutske procedure neophodne za zbrinjavanje najmađih pacijenata. Za vreme boravka u bolnici roditelji su u mogućnosti da budu uz dete (osim u slučajevima boravka u operacionoj sali i jedinici intenzivne nege).

Odeljenje dečje hirurgije pruža usluge u oblasti opšte dečije hirurgije, lečenja uroloških i ortopedskih bolesti, bolesti glave i vrata, bolesti grudnog koša, bolesti iz oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije dečijeg uzrasta.

Hirurška ambulanta

U hirurškoj ambulanti i dnevnoj bolnici Opšte bolnice MediGroup obavljaju se brojne intervencije:

 • Primarna hirurška obrada svežih povreda u lokalnoj anesteziji
 • Klinički pregledi trbuha, dojki
 • Pregledi kod oboljenja arterija i vena ruku i nogu
 • Hirurško uklanjanje promena na koži (mladeži) i potkožnih promena (ateromi i lipomi) u lokalnoj anesteziji
 • Lečenje hroničnih rana (rana koje dugo ne zarastaju, venskih ulkusa, dijabetičnih rana)
 • Hirurško lećenje urasli nokti, žuljevi, kurije oko – u lokalnoj anesteziji
 • Lečenje hemoroida i drugih bolesti rektuma i anusa

Takođe pacijentima Opšte bolnice MediGroup dostupna je sva prateća rendgenska, ultrazvučna i laboratorijska dijagnostika, kao dijagnostika na skeneru ili magnetnoj rezonanci.

 

Urologija

Urologija se bavi dijagnostikom i lečenjem:

 • Bolesti bubrega
 • Bolesti mokraćne bešike
 • Bolesti prostate
 • Bolesti polnih organa, kao i uzimanjem uzoraka za laboratorijsko-biohemiska ispitivanja.

Pregled pacijenta obuhvata anamneza (razgovor sa pacijentom), čitanje tumačenje predhodnih nalaza (laboratorijskih, ultrazvučnih nalaza, …) koje je pacijent ima pre nego što je došao u našu ustanovu. Zatim se pristupa fizičkom pregledu bolesnika, a ukoliko je potrebno detaljnije ispitivanje obavlja se ultrazvčuni pregled i/ili rendgenološko ispitivanje, po potrebi uzimaju se uzorci brisa uretere, urina, sperme ili krvi za dodatna laboratoriska ispitivanja. Nekada se dijagnoza postavi na osnovu ovih početnih anamnestičkih ispitivanja ali često su potrebna dodatna ispitivanja radi uspostavljanja definitivne dijagoze bolesti.

Pored ultrazvučnih snimanja, laboratorijske i rendgenske dijagnostike, u Opštoj bolnici MediGroup možete obaviti potrebna snimanja na skeneru ili magnetnoj rezonanci.

Galerija slika

poliklinika-1
poliklinika-2
poliklinika-3
poliklinika-4

Interna medicina

 • Kardiologija
 • Gastroenterologija
 • Pulmologija
 • Reumatologija
 • Endokrinologija

 

U okviru internističkih ambulanti Opšte bolnice MediGroup pacijentima je omogućen pregled interniste kao i dijagnostika neophodna za lečenje i sagledavanje celokupnog zdravstvenog stanja. Pacijent se obraća lekaru specijalisti interne medicine kada ima probleme sa srcem, disajnim organima, organima za varenje, žlezdama sa unutrašnjim lučenjem, krvi i lifmim žlezdama ili bubrezima radi procene zdravstvenog stanja ili otkrivanja uzroka tegoba, a potom i lečenja.

Internističke ambulante poseduju savremene ultrazvučne aparate kojima obavljamo preglede, a koji daju važan uvid o stanju srca, krvnih sudova, jetre, bubrega, slezine, mokraćne bešike i žlezda sa unutrašnjim lučenjem kao i limfnih žlezda.

Primena ultrazvuka zajedno sa elektrokardiografijom (EKG-om), testom opterecenja, 24 satnim snimanjem EKG-a i krvnog pritiska (holter EKG-a i krvnog pritiska), spirometrijom i endoskopskim pregledima spadaju u neškodljive, brze i veoma dragocene dijagnostičke postupke u savremenoj medicini.

Radiološka dijagnostika (rendgen, magnetna rezonanca, skener) je nezaobilazna u dobroj lekarskoj praksi pa će pacijenti u cilju boljeg internistickog pregleda uvek moći da obave sva potrebna radiološka snimanja u Opštoj bolnici MediGroup.

Službu interne medicine dopunjuje biohemijska i mikrobiološka laboratorija Opšte bolnice MediGroup gde se brzo mogu uraditi sve analize od krvne slike, biohemijskih analiza, pregleda urina do svih tumor markera, homonskih analiza, imunoloških pregleda krvi i svih mikrobioloških pregleda uzoraka.

 

Neurologija i psihijatrija

Neurologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem oboljenja mozga, kičmene moždine, perifernog nervnog sistema i mišića.

Psihijatrija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem psihičkih smetnji i poremećaja, kao i poremećaja funkcije centralnog nervnog sistema, uzrokovanih psihološkim, socijalnim i biološkim (organskim) faktorima.

Veliki broj neuroloških i psihijatrijskih poremećaja zahteva integralni neuropsihijatrijski pristup u dijagnostici i lečenju.

 

ORL

Služba otorinolaringologije Opšte bolnice MediGroup bavi se dijagnostikom i lečenjem bolesti uha, grla i nosa kod dece i odraslih. ORL ambulanta opremljena je najsavremenijim aparatima za dijagnostiku i lečenje oboljenja uha, grla i nosa, koji omogućavaju brz i kvalitetan pregled (klinički mikroskop za pregled uha, elektronski sistemi za ispiranje uha lekovima i vodom, sistem za aspiraciju sekreta i cerumena (ušne masti iz uha).

Posedujemo i set za aerosol terapiju oboljenja nosa, sinusa, grla i glasnih žica. Svi instrumenti za pregled se automatski greju na 38 stepeni Celzijusa da bi bili kompatibilni sa temperaturom tela i pregled bio ugodniji za pacijenta.

Za ispitivanje sinusa koristi se vrhunski ultrazvučni aparat koji, bez zračenja, omogućava dijagnostiku oboljenja sinusa. Za pregled nosa, sinusa i epifarinksa (najvišeg sprata ždrela) koristimo endoskop sa kamerama i hladnim svetlom.

Ispitivanje srednjeg uha sa bubnom opnom i Eustahijevom tubom i ispitivanje sluha pacijenata obavljamo savremenim kliničkim aparatima – audiometrom i timpanometrom. Pored dijagnostike, ovi aparati omogućavaju i prevenciju oboljenja uha kod dece predškolskog uzrasta.