• Odeljenje za hirurgiju

  Odeljenje opšte hirurgije MediGroup je jedna od najvažnijih karika u pružanju sveobuhvatnih zdravstvenih usluga korisnicima. Uz hirurško odeljenje, pacijentima su na raspolaganju i usluge poluintenzivne i intenzivne nege, kao i dva jednokrevetna i četiri dvokrevetna apartmana.

 • Spinalna hirurgija SAZNAJ VIŠE
 • Vaskularna hirurgija SAZNAJ VIŠE
 • Grudna hirurgija SAZNAJ VIŠE
 • Digestivna hirurgija SAZNAJ VIŠE
 • Urološka hirurgija SAZNAJ VIŠE
 • ORL hirurgija SAZNAJ VIŠE
 • Ortopedska hirurgija SAZNAJ VIŠE
 • Barijatrijska hirurgija SAZNAJ VIŠE

Vrhunska hirurgija

Odeljenje hirurgije čini operacioni blok sa svoje četiri operacione sale, koje po tehnološkoj opremljenosti ne zaostaju za najrazvijenim svetskim centrima hirurgije. Uz prvoklasnu tehničku opremljenost posebno smo ponosni na MediGroup tim eksperata koji u poslednjih 5 godina izvodi najkompleksnije laparoskopske i klasične hirurške intervencije. Naši lekari su u stanju da odgovore na sve zahteve i potrebe lečenja, a medicinski zahvati koji se rade u Opštoj bolnici MediGroup svrstavaju se u domen najelitnije svetske hirurgije.

Opštu bolnicu MediGroup izdvaja i navigaciona hirurgija, koja predstavlja uvod u robotiku, ali i laparoskopske operacije sinusa koje rade ORL specijalisti. Sve zatvorene operacije zahtevaju pola dana do jedan dan ležanja u bolnici, a kad je reč o ortopediji, pacijenti se, zahvaljući minimalno invazivnoj intervenciji, puštaju kući posle tri do četiri dana. Odlično opremljena intenzivna nega uključuje i pet novih aparata za asistirano disanje koji je retkost na ovom podneblju. U MediGroup-u, u saradnji sa ekspertima iz Londona, rade se i operacije kojima se rešava problem naglašene gojaznosti.

U Opštoj bolnici MediGroup u toku je uvođenje green lasera koji se koristi kod benignih oboljenja prostate i radi se o potpuno zatvorenoj metodi lečenja, jedinstvenoj u Srbiji. Celokupna laparoskopska hirurgija je ono što razlikuje Opštu bolnicu MediGroup od drugih zdravstvenih ustanova. Zahvaljujući domaćim stručnjacima i prof. dr Đustu Pinjati, u bolnici se vrše retke operacije čak i u svetskim okvirima.

Abdominalna hirurgija

Laparoskopske operacije žučne kese (holecistektomija), slepog creva (apendektomija)ingvinalne hernije (preponske kile) sa mrežicom izvode najiskusniji hirurzi MediGroup sistema na čelu sa prof. dr Slavkom Matićem, doajenom laparoskopske hirurgije u Srbiji. Operacije se izvode na najsavremenijem 4K video sistemu uz upotrebu ultrasoničnih disektora u opštoj anesteziji, a naši pacijenti su smešteni u luksuznim sobama, sa 24h prisutnom lekarskom ekipom koja uključuje hirurga, anesteziologa i internistu i iskusnim i posvećenim medicinskim osobljem. Operacije izvode specijalisti hirurzi prof. dr Slavko Matić, dr Aleksandar Milovanović, dr Borivoje Karadžić, dr Đuro Čutura i dr Radovan Dolinić.

Želite da saznate više o abdominalnoj hirurgiji?

Prof. dr Slavko Matić, specijalista opšte hirurgije i direktor Opšte bolnice MediGroup, u video serijalu "MediGroup Preporuka" objašnjava simptome, proces lečenja i oporavka kod pojave peska/kamena u žučnoj kesi, upale slepog creva, nastanka kile (hernija, bruh). Takođe, možete da saznate više i o prednostima minimalno invazivne abdominalne hirurgije, prilikom laparoskopskih operacija žučne kese, slepog creva i preponske kile.

Minimalno invazivna hirurgija kičme

U okviru Odeljenja hirurgije u Opštoj Bolnici MediGroup zastupljene su usluge iz domena minimalno invanzivne hirurgije kičme. Ova metoda podrazumeva hirurško lečenje sa minimalnom traumatizacijom mekih tkiva i tkiva oko mesta lezije odnosno samog patološkog procesa. Ovu proceduru u Opštoj Bolnici MediGroup obavlja dr Marko Marković neurohirurg, koji je 2011. godine u Srbiji prvi počeo sa primenom ove metode i koja se od tada primenjuje sa velikim uspehom. Ove minimalno invazivne hirurške tehnike daju odlične rezultate lečenja sa potpunim uspehom u 80 do 90% slučajeva (potpuno oslobađanje od bolova i drugih neuroloških smetnji i ispada).

Prednosti minimalno invanzivne hirurgije kičme:

 • Minimalno ostećenje tkiva, što praktično eliminiše bolove na mestu operativnog zahvata,
 • Omogućena je potpuna mobilnost i aktivnost pacijenata koji ustaju istog dana posle operacije i otpuštaju se kući 24h do 48h posle operacije,
 • Gubitak krvi tokom operativnog zahvata je minimalan odnosno zanemarljiv,
 • Značajno je kraće trajanje operativnog zahvata u odnosu na klasične otvorene operacije,
 • Eliminisana je potreba za postoperativnom stacionarnom rehabilitacijom.

Više o spinalnoj hirurgiji možete da saznate u video serijalu "MediGroup Preporuka" u kojem neurohirurg dr Marko Marković detaljnije približava ovu temu.

Laparoskopska hirurgija u ginekologiji

U okviru Ginekologije u Opštoj bolnici MediGroup zastupljene su usluge iz domena laparoskopske hirurgije (minimalno invazivna hirgija) u ginekologiji i ginekološkoj onkologiji. Laparoskopske ginekološke operacije obavlja prof. dr Omer Devaja, svetski priznati lekar specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista ginekološke onkologije. Bogatu profesionalnu i akademsku karijeru započeo je na Klinici za Operativnu hirurgiju u Onkološkom Institutu u Sremskoj Kamenici, a više od 30 godina radi na prestižnim klinikama u Velikoj Britaniji. Laparoskopskim operacijma prof. dr Devaja počeo je da se bavi pre više od 20 godina, a dodatno stručno usavršavanje iz ove hirurške tehnike obavio je u Kvebeku u Kanadi. Tokom poslednjih 20 godina izveo je preko 1.000 uspešnih laparoskopskih operacija. Istražite ponudu laparoskopskih ginekoloških operacija u Opštoj bolnici MediGroup.

Radiotalasna hirurgija

U okviru Opšte bolnice MediGroup, usled želje da se ne zaostaje za napretkom svetske hirurgije, kao jednu od standardnih usluga uvedena je hirurgija koja se obavlja savremenom radiohirurškom opremom. Radiotalasnu hirurgiju bi trebalo razlikovati od rezultata dobijenih elektrokauterom, medicinskom dijatermijom, varničnim generatorima ili delimično prerađenim uređajima koji ne daju hirurški sečene talasaste forme.

Radiohirurgija je atraumatski metod sečenja i koagulacije mekog tkiva, bez post-operativnog bola i destrukcije tkiva elektrokauterizacijom. Efekat sečenja, poznat kao elektrosekcija, obavlja se bez manuelnog pritiska ili lomljenja ćelija tkiva. On proističe od toplote prikupljene otporom tkiva prodoru radiofrekventnog talasa koji se nanosi pomoću nežne žice zvanom hirurška elektroda. Na putu talasa, toplota ćelije dezintegriše i isparava. To uzrokuje razdvajanje tkiva kao da je sečeno oštricom poput brijača. Elektrokoagulacija je nenasilno uništavanje ćelija tkiva pomoću radiofrekventnih talasa.

Benefiti korišćenja radiotalasne hirurgije:

 • Nepostojanje traume rezultira oporavku tkiva bez fibroznih ožiljaka,
 • Olakšavanje, ubrzavanje i poboljšava hirurških postupaka,
 • Pomaže uklanjanju štetnih post-operativnih nuspojava poput oteklina, infekcija i post-hirurškog šoka zbog prekomernog gubitka krvi.

Galerija slika

odeljenje-za-hirurgiju-1
odeljenje-za-hirurgiju-2
odeljenje-za-hirurgiju-3
odeljenje-za-hirurgiju-4
odeljenje-za-hirurgiju-5

Pogledajte cenovnik svih naših usluga

Naše lokacije

Izdvajamo Vama najbliže MediGroup lokacije