Nazad

MSc. prim. dr Miroslav Kendrišić

SPECIJALISTA OTORINOLARINGOLOGIJE

Obrazovanje:

- 1977-1983. Medicinski fakultet u Novom Sadu 1987-1991.
- Specijalizacija iz otorinolaringologije Medicinski fakultet u Novom Sadu.
- 2008. Titula Primarijus 2012.
- Master studije II stepena Menadžment u sistemu zdravstvene zaštite na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2020.
- Završio Doktorske studije na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, smer Menadžment zdravstvenog sistema odbranio pristupni rad za izradu doktorske disertacije Izrada Doktorske disertacije je u toku.

Radno Iskustvo:

- U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica zaposlen je od 1983. U Službi za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju radi od 1987. godine.

- Od 2000-2016 godine bio je na funkciji direktora Bolnice u Sremskoj Mitrovici u više navrata. Načelnik službe za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju je bio u periodu 2002-2016. godine. Od 2016 na poziciji šefa službe za otorinolaringologiju.

Reference / Stručni radovi / Članstva:

- Objavio je više od pedeset stručnih radova iz oblasti otoriniolaringologije.
- Predavač po pozivu na simpozijumima i kongresima otorinolaringologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem, prvom kongresu otorinolaringologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem i kongresima Udruženja dečijih otorinolaringologa Republike Srbije (SAPO).
- 2006-2010 potpredsednik ORL sekcije SLD-Društva lekara Vojvodine u dva mandata
- Član je Predsedništva ORL sekcije Srpskog lekarskog društva od 2001. godine do danas.
- Član predsedništva udruženja dečijih Otorinolaringologa republike Srbije.
- Za angažovanje u struci dobio je sledeća priznanja: Zahvalnica SLD-DLV 2002. god, Zahvalnica SLD 2004 god. za rad i zasluge na unapređenju zdravstvene službe, diplomu SLD – DLV 2008. godine, povelju SLD – DLV 2017. godine, prvu nagradu na IX internacionalnom kongresu Evropskog udruženja dečijih otorinolaringologa (ESPO)2006. godine u Parizu za kvalitet i usmenu prezentaciju.


Pregledi:


1. Klinički ORL pregledi odraslih i dece, audiometrija i timpanometrija, ispitivanje vestibularisa
2. Vađenje stranih tela ždrela, jednjaka i dušnice i glavnih bronha;
3. Tonzilektomija ultrazvučnim nožem, adenoidektomija, miringotomija-otvaranje bubne opne i postavljanje ventilacionih cevčica kod sekretornog otitisa, operacija hrkanja (uvulopalatofaringoplastika) kod sleep apne-hrkanja,
4. Otoplastika-korekcija klempavih ušiju,
5. Septoplastika-operacija nosne pregrade, klasična i endoskopska, konhotomija različitim tehnikama, zatvorena repozicija preloma nosnih kostiju,
6. Funkcionalna endoskopska hirurgija sinusa, endoskopski pregledi nosa i epifaringsa.
7. Laringomikroskopija,
8. Uklanjanje manjih tumora , mladeža na licu, nosu , vratu i rekonstrukcija defekta lokalnim kožnim režnjevima,
9. Kožno testiranje na inhalatorne i nutritivne alergene, lečenje alergijske kijavice, sublingvalna imunoterapija, kod dece i odraslih

Lekara možete
pronaći u

Informacije i zakazivanje