Nazad

Dr Biljana Đuretić

SPECIJALISTA PARADONTOLOGIJE I ORALNE MEDICINE

Obrazovanje:

Rođena sam 07.11.1966. godine u Podgorici. Osnovnu i srednju školu završila sam u Podgorici.

Na stomatološkom fakultetu u Beogradu diplomirala sam 1993. godine. Stručni ispit za doktora stomatologije položila sam 1995. godine.

Specijalističke studije iz oblasti parodontologije i oralne medicine upisala sam 1999. godine a specijalistički ispit sa ocenom odličan položila sam 2004. godine na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i time stekla stručno zvanje specijaliste parodontologije i oralne medicine.

Reference / Stručni radovi / Članstva:

U okviru svog naučno-istraživačkog rada u toku studija objavila sam dva rada iz oblasti endodoncije prezentovana na studentskim kongresima. Takođe, učestvujem u kontinuiranoj edukaciji za stomatologe.

- Stomatološka komora Srbije
- Srpsko lekarsko društvo(SLD)
- Balkan Stomatological Society(BaSS)

Oblast mog rada obuhvata parodontologiju (konzervativno i hirurško lečenje oboljenja desni i svih oblika parodontopatije), oralnu medicinu (briga o oralnom zdravlju, ranoj dijagnozi bolesti i terapiji oboljenja ili stanja koja pogađaju meka tkiva usne duplje nastalih pod dejstvom lokalnih etioloških faktora ili kao posledica sistemskih bolesti, starenja, imunosupresije, poremećaja funkcije pljuvačnih žlezda i zračne terapije) i estetsku stomatologiju. 

 

Lekara možete
pronaći u

Informacije i zakazivanje