• Opšta bolnica MediGroup - Odeljenje za hirurgiju

    Za pacijente čije stanje zahteva bolničko lečenje na raspolaganju su kapaciteti Odeljenja za hirurgiju Opšte bolnice MediGroup. U okviru odeljenja za hirurgiju nalazi se operacioni blok sa 4 najsavremenije operacione sale, intenzivnom i poluintenzivnom negom i apartmanima.

Vrhunska hirurgija

Odeljenje opšte hirurgije MediGroup sa svojih osam centara: za grudnu, digestivnu, barijatrisku, vaskularnu, spinalnu, ORL, ortopedsku i urološku hirurgiju, jedna je od najvažnijih karika u pružanju sveobuhvatnih zdravstvenih usluga korisnicima. Uz hiruško odeljenje pacijentima na raspolaganju su i usluge poluintenzivne i intenzivne nege, kao i dva jednokrevetna i četiri dvokrevetna apartmana.

Zasebnu jedinicu čini operacioni blok sa svoje četiri operacione sale, koje po tehnološkoj opremljenosti ne zaostaju za najrazvijenim svetskim centrima hirurgije. Uz prvoklasnu tehničku opremljenost posebno smo ponosni na MediGroup tim eksperata koji u poslednjih 5 godina izvodi najkopleksnije laparoskopske i klasične hirurške intervencije.

 

Operacije na odeljenju za hirurgiju

Radno vreme 0-24h, kao i način organizacije pružanja zdravstvenih usluga i nege, omogućava stalnu dostupnost usluga, kako urgentne tako i elektivne hirurgije korisnicima. Odeljenje opšte hirurgije MediGroup teži da kvalitetom i brojem uspešnih operacija, eminentnim stručnjacima i konsultantima iz zemlje i inostranstva, bude centar izvrsnosti za hirurške grane medicine i da osim medicinskog znanja pruži pacijentima prvoklasnu negu i podršku u procesu oporavka.

U Opštoj bolnici MediGroup korisnicima pružamo sigurnost i mogućnost da na najbezbolniji način urade neophodne intervencije okruženi znanjem, iskustvom, brigom i negom našeg tima. Hirurški tim MediGroup zdravstvenog sistema sa velikim uspehom sprovodi operativne zahvate iz oblasti opšte hirurgije i to od onih manjih kao što su operacije slepog creva, hemoroida, laparoskopske operacije žučne kese, operacije hernije odnosno kile, do onih nešto komplikovanijih poput resekcije želudca, jetre ili pankreasa ili operativnih zahvata tiroidne žlezde.

Pored stalno zaposlenih doktora na listi saradnika je veliki broj kako inostranih tako i domaćih eminentnih stručnjaka iz svih oblasti opšte hirurgije uključujući i onkološku, grudnu, vaskularnu…

Galerija slika

odeljenje-za-hirurgiju-1
odeljenje-za-hirurgiju-2
odeljenje-za-hirurgiju-3
odeljenje-za-hirurgiju-4
odeljenje-za-hirurgiju-5

Barijatrijska hirurgija

Hirurški tretman kod ekstremno gojaznih pacijenata. Patološka gojaznost predstavlja globalni svetski zdravstveni problem. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (WHO) u svetu je 2006. godine bilo 1,7 milijardi ljudi sa prekomernom telesnom težinom (BMI>25kg/m²), a 400 miliona patološki gojaznih (BMI>30kg/m²).

Gojaznost je udružena sa brojnim patološkim stanjima kao što su: dijabetes tip 2, problemi sa kardiovaskularnim sistemom i hipertenzija, respiratorni problemi i sleep apnea, artritis, disfunkcija jetre i žučnih puteva i nekoliko tipova malignih oboljenja koja su češća kod ove populacije. Više detalja saznajte na sledećoj strani.

Radiotalasna hirurgija

U okviru Opšte bolnice MediGroup, usled želje da se ne zaostaje za napretkom svetske hirurgije, kao jednu od standardnih usluga uvedena je hirurgija koja se obavlja savremenom radiohirurškom opremom. Radiotalasnu hirurgiju bi trebalo razlikovati od rezultatima dobijenih elektrokauterom, medicinskom dijatermijom, varničnim generatorima, ili delimično prerađenim uređajima koji ne daju hirurški sečene talasaste forme. Više detalja saznajte na sledećoj strani.