Nazad

Dr Aleksandar Milovanović

SPECIJALISTA OPŠTE HIRURGIJE

Obrazovanje:

Dr Milovanović je rođen u Beogradu 1964. godine.

Bio je đak III Beogradske gimnazije. Diplomirao je na Medicinskom Fakultetu u Beogradu 1988. godine kao jedan od prvih studenata u svojoj generaciji.

Specijalizaciju iz Opšte hirurgije završio je na Prvoj hirurškoj klinici Univerzitetskog Kliničkog Centra Srbije kao đak Akademika Prof. R. Čolovića, Akademika Prof. P. Peška i Akademika Prof. Z. Krivokapića.

Proveo je 6 meseci na specijalnom usavršavanju iz napredne hirurgije malignih oboljenja jetre, pankreasa i gornjeg digestivnog trakta u National Cancer Centru u Tokiju, Japan, jednom od najprestižnijih svetskih centara za ove hirurške discipline.

Radno Iskustvo:

Po završetku specijalizacije sa najvišom ocenom radio je kao specijalista na odeljenjima digestivne hirurgije patologije HPB organa, gornjeg DT i kolorektalne hirurgije i potom kao višegodišnji načelnik odeljenja Intenzivne nege.

Na Prvoj hirurškoj klinici UKCS je bio u stalnom radnom odnosu do 2012. godine, otkada je nastavio karijeru u KKEL St. Josef Hospital u Gelsenkirchenu, Nemačka gde je kao hirurg i traumatolog radio narednih 7 godina.

Po povratku iz Nemačke 2019. godine, radio je kao hirurg i načelnik odeljenja u privatnoj bolnici u Beogradu.

Reference / Stručni radovi / Članstva:

Dr Aleksandar Milovanović je hirurg koji ima veliko iskustvo iz oblasti digestivne, opšte, urgentne hirurgije i traumatologije, kao i u tretmanu pacijenata sa malignim oboljenjima digestivnog sistema.

Lekara možete
pronaći u

Informacije i zakazivanje