Nazad

Prim. dr Biljana Arsić

SPECIJALISTA GINEKOLOGIJE I AKUŠERSTVA

subspecijalista fertiliteta i steriliteta

Obrazovanje:

Doktor medicinskih nauka iz oblasti vantelesne oplodnje. Njena glavna područja istraživanja i interesa su ispitivanje i lečenje neplodnosti oba partnera, vantelesna oplodnja, metode asistitrane reprodukcije, reproduktivna endokrinologija, histeroskopija i laparoskopija.


Prim. dr sci. med. Biljana Arsić je odbranila magistarsku tezu iz oblasti endokrinologije pod naslovom „Primena ultrasonografije kod hirzutnih i gojaznih zena sa menstrualnim poremećajima“ na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa odličnom ocenom. Doktor medicinskih nauka postala je odbranom teze iz oblasti vantelesne oplodnje „Procena uticaja različitih inkubatora i medijuma u toku postupka vantelesnog oplođenja na ishod trudnoće“.

Od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije 2012. godine dodeljena joj je titula PRIMARIJUSA. 

Od 2016.g. je postala subspecijalista iz uže specijalizacije u oblasti steriliteta i fertiliteta na Medicinskom fakultetu u Beogradu i za tu priliku uradila studiju „Uticaj različitih indeksa telesne mase (BMI) na ishod vantelesne oplodnje“. 

Radno Iskustvo:

Državni program i samofinansirajuće vantelesne oplodnje obavlja i na MediGroup klinici “Jevremova” sa visokim procentom postignutih trudnoća kako u stimulisanim ciklusima, tako i u ciklusima sa odmrznutim embrionima.

Od 1998. g. je radila na odeljenju steriliteta GAK „Narodni front“ i svakodnevno obavljala niz laparoskopskih i hiseteroskopskih operacija.

Od 2007.g. radi na odeljenju za arteficijalne reproduktivne tehnologije i aktuelno je šef odseka za sprovođenje vantelesne oplodnje.

Reference / Stručni radovi / Članstva:

Prim. dr sci. med. Biljana Arsić je autor ili koautor velikog broja radova iz oblasti steriliteta publikovanih u celini u međunarodnim i domaćim časopisima.

Završila je napredni kurs operativne laparoskopije u Luvenu (Belgija). Bila je edukator i instruktor u školi udruženja videolaparoskopije JUEH (Jugoslovenskog udruženja video laparoskopije), a potom bila predavač i instruktor na bazičnim i naprednim kursevima u okviru kontinuirane edukacije u oblasti laparoskopije i hiesteroskopije.

Učestvovala u međunarodnim studijama iz oblasti vantelesne oplodnje. Prezentovala je radove u vidu oralnih prezentacija i postera na stranim i domaćim kongresima. Predavač po pozivu u Ian Donald Inter- University School of Medical ultrasound, kao i u mnogobrojnim kursevima kontinuirane edukacije iz oblasti vantelesne oplodnje, laparoskopije i histeroskopije kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Učestvovala je u organizaciji međunarodne saradnje kao i u organizaciji međunarodnih skupova.

Lekara možete
pronaći u

Informacije i zakazivanje