Nazad

Prof. dr Omer Devaja

SPECIJALISTA GINEKOLOGIJE I AKUŠERSTVA

subspecijalista ginekološke onkologije

Obrazovanje:

Profesor dr Omer Devaja rođen je 15.03.1964. godine u Somboru. Osnovnu i srednju školu je završio u Novom Sadu.

1984. godine upisao je Medicinski fakultet u Novom Sadu, a 1989. godine je diplomirao na istom.

U periodu od 1990. do 1995. radio je na Klinici za Operativnu Hirurgiju u Onkološkom Institutu u Sremskoj Kamenici, gde je i započeo specijalizaciju iz Ginekologije i akušerstva.

Magistarske studije je završio 1992., iste godine je odbranio magistarski rad i postao Magistar nauka.

Specijalistički ispit iz Ginekologije i akušerstva položio je 1994. Iste godine je izabran u zvanje asistenta na katedri za Onkologiju na Medicinskom Fakultetu u Novom Sadu.

Doktorske studije je započeo 1995. godine u Londonu, u St. Thomas bolnici i laboratoriji Imperial Cancer Research Foundation (ICRF), kao stipendista Stanley Thomas Johnson fondacije. Naredne dve godine je radio naučno istraživački rad iz molekularne biologije karcinoma jajnika i endometriuma. Doktorat odbranio 2000. godine, i postao doktor medicinskih nauka.

Subspecijalizaciju iz ginekološko-onkološke hirurgije započeo je 1998. u St. Thomas Bolnici u Londonu (UK), a subspecijalistički ispit položio 2001. godine.

U 2002. je položio Engleski specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva i postao član Kraljevskog udrženja obstetričara i ginekologa (MRCOG).

U 2003. godini se zaposlio kao hirurg subspecijalista ginekološke onkologije u West Kent Cancer Centre-u u Mejdstonu (Velika Britanija).

Od 2008. godine je direktor subspecijalističkog programa iz Ginekološke Onkologije za jugo-istočnu Englesku. Iste godine je postao i načelnik Ginekološko-Onkološkog odelenja u West Kent Cancer Centre-u.

Od januara 2019. je direktor Specijalizovanih hirurških grana u Maidston Bolnici.

Ispitivač je na Medicinskom fakultetu GKT (Gyus, Kings, and St Thomas Medical School) i ispitivač na subspecijalističkom ispitu za Ginekološku onkologiju na Royal College of Obstetricians and Gynaecologist (RCOG) u Londonu.

Član je subspecijalistickog odbora British Gynae Cancer Society (BGCS).

Član mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih udruženja (RCOG, BGCS, BSCCP, ESGO, BSGE, ESGE).

Od 2014. te je Profesor po pozivu na Medicinskom Fakultetu u Novom Sadu. Organizovao je mnogobrojne kurseve iz laparoskopske hirurgije i detekcije sentinelne žlezde u Ginekološkoj onkologiji.

U svojoj karijeri publikovao je preko 40 stručnih radova i objavio dve knjige: "Atlas iz laparoskopske hirurgije u Ginekologiji" i knjigu o ovarijalnom karcinomu.

Prezentovao je preko 50 stručnih radova radova na nacionalnim i internacionalnim kongresima. Održao je veliki broj predavanja kao predavač po pozivu.

Profesor dr Devaja je akreditovani subspecijalista iz ginekološko-onkološke hirurgije, akreditovani kolposkopičar, i ima specijalni iteres za laparosgopsku hirurgiju u opštoj ginekologiji i ginekološkoj onkologiji.

Lekara možete
pronaći u

Informacije i zakazivanje