Nazad

Dr Milan Cvjetković

SPECIJALISTA INTERNE MEDICINE

subspecijalista kardiologije

Obrazovanje:

Medicinski fakultet pre roka završava na Univerzitetu u Zagrebu 1981g. od 1984. g. pohadjao postdiplomske studije na Jordanovcu/Rebru  u Zagrebu iz pulmologije
Posle toga završava specijalizaciju iz Interne medicine  a nakon interne i užu specijalizaciju iz Kardiologije s ocenom 10.

Radno Iskustvo:

Počeo raditi od 1981. u Zadru te nakon pripravničkog staža stalno na pozicijama organizatora i ključnog interventnog lekara u udaljenim i ostrvskim ambulantama u Zadru s prekidom godinu dana vojske 1982g. To je period u Šibeniku u Vojnoj bolnici gde nosi teret kao jedan od glavnih mladih lekara rada i organizacije posla ambulatno i u stacionaru. Od 1982. do 1986. u Zadru isturena odelenja medicinskog centra koja je vodio bivaju primer poseta kako treba izgledati organizacija medicinskih Ustanova za razne stručne delegacije i goste.

Za vreme specijalizacije postavljen 1987. za šefa organizacije i glavnog lekara prijemne službe za celu Bolnicu Zadar. Godinama mu je mentor i učitelj bio harizmatični svetski zadarski kardiolog doc.dr.sc. Albino Jović šef interne službe i kardiologije koji mu je nesebično preneo sve svoje znanje radeći zajedno na Internom odelenju u svim dijagnostičkim procedurama, pregledima i odnosa prema pacijentu.

Od 1991. do 1995. u nesrećnim opštim zbivanjima postaje ne svojom željom šef i organizator i glavni lekar internističko kardiološke službe odnosno posle i cele bolnice Udbina koja je  radila u specifičnim složenim uslovima ali poštujući celo vreme najviše etičke standarde zbog čega mu je odato priznanje od snaga medjunarodne zajednice u više navrata i lokalnog stanovništva požrtvovanja bez obzira na versku pripadnost. To su 4 god, humanitarnog rada  dragocenih za neverovatna iskustva.

Od 1995. jedno vreme radio u Kardiovaskularnom dispanzeru u Novom Sadu.

Od 1997. u Novom Sadu sa svim znanjem i iskustvima priključuje se supruzi lekaru specijalisti koja počinje privatnu praksu, gde posle više godina strpljivog rada od kardiovaskularnog dispanzera, Poliklinike kao direktor, organizator i ključni lekar privatne prakse stvara i privatni  DZ "dr Cvjetković" kao vrhunac i do preko 90 zaposlenih samo lekara specijalista u raznim statusima stalnih, konsultanata, savetnika i specijalista s Instituta u Kamenici I KC Vojvodine.

Prepoznattjliva Ustanova po ogromnoj bazi pacijenata,humanitarno socijalnim akcijama do besplatnog lečenja odredjenih kategorija stanovništva zbog čega je imala težinu i respekt u opštisnkim strukturama vlasti.

Kao šef cele specijalističke  sluzbe u okviru privatne prakse kao edukator-mentor izveo mnogo mladih lekara i med. sestara upućenih lično od nacionalne službe za zapošljavanje a  koji sada imaju uspešne karijere u raznim ustanovama u zemlji i inostranstvu te  bio mentor ili edukator svim mladim lekarima koji nose Opštu praksu Doma zdravlja Medigroup*dr Cvjetković* u ovom času .

Učestvovao na brojnim kardiološkim sekcijama i  kongresima na prostorima bivše Jugoslavije
Pisao radove iz internističke i kardiološke oblasti,te učestvovao na više znanstvenih edukacija

Zaključak

Život posvećen praktičnoj medicini od  1981g kontinuirano i izvan radnog vremena u raznim formama od državnih Ustanova visokog ranga ,humanitarnom lekarskom radu 4 g ,privatnoj praksi preko 20g. ali uglavnom svuda kao ključni  lekar ,organizator i supervizor rada medicinskog kadra s  insistiranjem bez kompromisa  na visokostručnosti,visokoetičnosti i fanatizmu za odabrani posao.

Reference / Stručni radovi / Članstva:

dr Cvjetković Milan internista - kardiolog. rodj. je 1957g u Gračacu Hrvatska  - otac 3 dece medicinara - 2 lekara specijalizanta i 1 apsolventa medicine, supruga lekar i 2 rođene sestre lekari.

Lekara možete
pronaći u

Informacije i zakazivanje