Hirurgija

Odeljenje opšte hirurgije MediGroup sa svojih osam centara: za grudnu, digestivnu, barijatrisku, vaskularnu, spinalnu, orl, ortopedsku i urološku hirurgiju, jedna je od najvažnijih karika u pružanju sveobuhvatnih zdravstvenih usluga korisnicima. Uz hiruško odeljenje pacijentima na raspolaganju su i usluge poluintenzivne i intenzivne nege, kao i dva jednokrevetna i četiri dvokrevetna apartmana.

Zasebnu jedinicu čini operacioni blok sa svoje četiri operacione sale, koje po tehnološkoj opremljenosti ne zaostaju za najrazvijenim svetskim centrima hirurgije. Uz prvoklasnu tehničku opremljenost posebno smo ponosni na Medigroup tim eksperata koji u poslednjih 5 godina izvodi najkopleksnije laparoskopske i klasične hirurške intervencije.

Radno vreme kao i način organizacije pružanja zdravstvenih usluga i nege od 0-24h omogućava stalnu dostupnost usluga, kako urgentne tako i elektivne hirurgije korisnicima. Odeljenje opšte hirurgije MediGroup teži da kvalitetom i brojem uspešnih operacija, eminentnim stručnjacima i konsultantima iz zemlje i inostranstva, bude centar izvrsnosti za hiruške grane medicine i da osim medicinskog znanja pruži pacijentima prvoklasnu negu i podršku u procesu oporavka.

Ustanove u okviru Mediroup zdravstvenog sistema pružaju usluge ambulantnih hiruških pregleda pre svega u oblasti preventivne i male hirurgije, odnosno previjanja i obrade rana, ambulatne preglede radi dijagnostikovanja postojanja indikacija za hiruško lećenje, pregede dojki u cilju prevencije raka dojki i dnevne hirurgije za hiruške intervencije manjeg obima poput uklanjanja mladeža ili hirurške terapije abscesa ili flegmona.

U Opštoj bolnici Medigroup našim korisnicima pružamo sigurnost i mogućnost da na najbezbolniji način urade neophodne intervencije okruženi znanjem, brigom i negom našeg tima. Hirurški tim MediGroup-a sa velikim uspehom sprovodi operativne zahvate iz oblasti opšte hirurgije i to od onih manjih kao što su operacije slepog creva, hemoroida, laparoskopske operacije žučne kese, operacije hernije odnosno kile, do onih nešto komplikovanijih poput resekcije želudca, jetre ili pankreasa ili operativnih zahvata tiroidne žlezde. Pored stalno zaposlenih doktora na listi saradnika je veliki broj kako inostranih tako i domacih eminentnih stručnjaka iz svih oblasti opšte hirurgije uključujući i onkološku, grudnu, vaskularnu i ost.

Abominalna hirurgija

Laparoskopska operacija žučne kese (holecistektomija), laparoskopska operacija slepog creva (apendektomija) i operacija ingvinalne hernije (preponske kile) sa mrežicom. Cena celokupnog pojedinačnog tretmana, od prvog pregleda hirurga do skidanja konaca nakon operacije je 1500€*, uz 0 dinara dodatnih troškova za pacijenta.