Interna medicina

U MediGroup centru Subotica dostupni su vam specijalistički pregledi i dijagnostičke procedure iz oblasti interne medicne. Interna medicina se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesnika sa internističkim bolestima. Pored lekara specijalista iz Subotice u MediGroup centru preglede obavljaju i stručnjaci iz Beograda i Novog Sada. Dostupne su usluge i iz užih specijalnosti interne medicine:

  • Pregledi lekara specijaliste interne medicine – subspecijaliste kardiologa,
  • Pregledi lekara specijaliste interne medicine – subspecijaliste endokrinologa,
  • Pregledi lekara specijaliste interne medicine – subspecijaliste gastroenterologa.

 

Endokrinologija

Endokrinologija je grana medicine koja se bavi poremećajima endokrinog sistema (žlezda) i njegovim specifičnim izlučevinama – hormonima. Neki od najčešćih poremećaja endokrinog sistema su: šećerna bolest, hiperlipoproteinemije, povećanje holesterola i trglicerida, gojaznost i poremećaji ishrane, metabolički sindromi, bolesti štitaste žlezde, paraštitastih žlezda, nadbubrežne žlezde, hipofize, itd.


Kardiologija

Pregled lekara specijaliste interne medicine-subspecijaliste kardiologije podrazumeva razgovor sa pacijentom u okviru anamneze, fizikalni auskultatorni pregled srca i magistralnih krvnih sudova, auskultaciju pluća i opšti internistički pregled, sagledavanje opšteg statusa, merenje krvnog pritiska i pulsa, tumačenje laboratorijskih nalaza, dijagnostičkih procedura i drugih nalaza iz medicinske dokumentacije, postavljanje dijagnoze i određivanje terapije.